Comet, Pons i Navarro brillants

Comet, Pons i Navarro brillants

Anna Comet, Mireia Pons, medalles d’or i bronze i Rosa Navarro quarta, excel·lents resultats al Campionat d’Espanya de Trail Running a Covaleda (Sòria). En nois, desfeta històrica entre els atletes catalans amb múltiples abandonaments, amb només Toni Santisteban classificat 54è. Tots atletes del CE Penedès.

Covaleda municipi de Sòria i la seva serralada van acollir la 7a edició del Campionat d’Espanya de Trail Running. En noies, per lesió no estava present a la línia de sortida la catalana del CA Adidas, Sheila Avilés. La cursa femenina va ser en petit comitè, amb només 9 atletes en competició. Des dels primers km ja marxava en solitari la catalana Anna Comet (CE Penedès), que amb un temps de 4:31:30, es faria amb el Campionat després de realitzar el recorregut de 36km i 2.500m de desnivell positiu.

Anna Comet en cursa al “Desafío Urbión” Foto: RFEA

D’aquesta manera Anna Comet manté dins del trail català aquest títol, que a l’edició de 2020 aconseguia la seva companya d’equip Gisela Carrión a El Paso (La Palma). Anna Comet després d’un subcampionat i un 3er lloc en temporades anteriors, finalment al 2021 s’ha pogut alçar amb la victòria. També ha obtingut el bitllet per a participar al Campionat del Món de Trail Running al febrer de 2022

L’excel·lent resultat català a la cursa femenina, el segellaven Mireia Pons amb la medalla de bronze (4:39:00) i Rosa Navarro i amb el quart lloc (4:55:08), totes dues també del CE Penedès. No cal dir que aquest club del Penedès és la potència actual de les curses de muntanya i del trail running català, que es disputa sota el paraigües de les federacions atlètiques.

Anna Comet 1a i Mireia Pons 3a. Foto: RFEA

Anna Comet al finalitzar la cursa en declaracions a la Real Federación Española de Atletismo comentava:


He sortit forta des de l’inici de cursa, això ha fet que anés sola sense cap tipus de referència de les rivals, i ha estat difícil psicològicament. He patit mentalment, però l’entorn és espectacular, preciós, i això ha ajudat.

He estat lesionada la 1a meitat de la temporada sense poder competir. Encara estava cansada de la cursa OCC de la UTMB disputada a Chamonix fa pocs dies. Després d’haver aconseguit el sots-campionat i el 3er lloc en edicions anteriors del Campionat d’Espanya, estic molt contenta d’haver guanyat el Campionat enguany. No es pot demanar més!”

A la cursa masculina el relat va ser ben diferent, el trail català només comptava entre els favorits amb Eduardo Hernández. Però el corredor del CE Penedès es feia forçat a la retirada, de la mateixa manera que els seus companys d’equip, Adrià Colomer i Alejandro Villarino. L’únic català que va poder completar el recorregut de 36km i va creuar la línia de meta va ser en Toni Santisteban classificat en el 54è lloc amb un temps de 6:36:58. El corredor castellà-lleonès i del club local Desafío Urbión aconseguia el Campionat amb un temps de 3:40:24, per davant del murcià Zaid Ait Malek.

Podí masculí Campionat d’Espanya Trail. Foto: RFEA

Després de victòries catalanes en edicions anteriors, amb Albert Pujol al 2019 i Andreu Simón al 2020, aquest any ha estat una gerra d’aigua freda el resultat masculí. Esperem que al 2022 tornin els bons resultats als que ens tenen acostumats els nostres corredors de trail.

Us deixem l’enllaç a les classificacions d’aquest campionat.