Mercé Rosich ja es mou

Mercé Rosich ja es mou

La futura candidata a les eleccions a la presidència de la FCA ha començat a moure’s per buscar els suports necessaris de cara a poder optar plenament a la cursa electoral. El pla no està presentat però pel que sembla no serà molt diferent a l’anterior de fa quatre anys

Mercé Rosich ja ha pres part de la cursa electoral. La fins ara presidenta del CA Manresa i futura candidata a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana d’Atletisme ja es va “presentar” de manera oficial a través de les xarxes durant l’estiu, però encara queda un llarg camí per recórrer fins al març. Recordem que aquest serà el mes (com a molt tard) de la celebració de les eleccions. El president actual, Joan Villuendas, serà l’encarregat de convocar-les. Recordem que en funció del dia que proposi, el procés electoral s’iniciarà 45 dies abans.

Rosich ja va ser candidata a les eleccions ara fa quatre anys, quan va perdre per només un vot. Aquest any vol intentar capgirar la dinàmica i ho farà, pel que sembla, amb un programa molt semblant al que vam veure durant les eleccions passades. Tot i que encara no és oficial, ni el programa electoral ni tampoc qui formarà la seva junta, sí que es pot anar comprovant per on aniran els trets.

Actualment, l’ex presidenta del CAM ha començat una ronda d’entrevistes amb els presidents dels clubs catalans per saber el seu parer sobre el futur de l’atletisme català i per buscar els suports necessaris. Vol una candidatura oberta a tothom que s’hi vulgui sumar i aportar esforços addicionals, davant del que serà el seu oponent, l’actual president Villuendas.

A finals de gener o principis de febrer, un cop la candidatura sigui oficial, Rosich espera poder presentar el seu programa de cara als propers quatre anys i la junta nova. Segons hem pogut saber, la idea d’aquest programa serà adaptar l’anterior ja realitzat, amb la mirada actual post-covid i amb una visió a llarg termini. Actualment, noms com els de Carles Baronet, Robert Díez i Quim Erta han donat suport a la candidatura i poden tenir més o menys pes dins de l’estructura final.

Precisament, Quim Erta ens explica el motiu pel qual acompanyar a Mercé Rosich en aquesta aventura. “Per revertir aquesta situació actual cal una FCA que potenciï de nou el nostre atletisme, amb especial atenció a aquelles proves i sectors que més ho requereixin” ens comenta Erta. “Per aconseguir-ho, i pel que fa a l’àrea tècnica, la candidatura de Mercè Rosich vol ser al costat dels tècnics i atletes, escoltant les seves necessitats, aportant els recursos materials i humans necessaris per a l’obtenció de millors resultats“.


Inauguració tartà Manresa. Alcalde Marc Aloy, regidor d’esports, Toni Massegú i presidenta del Club, Mercè Rosich. 24,4.2021

L’anterior programa de Mercé Rosich intentava revertir certes situacions que la seva candidatura veia nocives o perjudicials pel futur de l’atletisme català. Dins d’aquests aspectes destacava la millora de comunicació i participació, promoure campanyes per potenciar l’atletisme de base, facilitar els desplaçaments en els campionats d’Espanya als clubs que ho necessitin, establir un barem de subvencions als clubs segons objectius i potenciar les comissions de clubs i promoció.

Aquest programa també s’estructurava en tres parts importants: els atletes, els tècnics i la gestió federativa. Pel que fa als primers, l’objectiu era potenciar els nuclis principals d’entrenament, potenciar la participació dels atletes dins de la comissió i recolzar l’atletisme màster. Pel que fa als tècnics tot girava entorn del reconeixement de la seva tasca, la creació de comissions de tècnics especialitzats, establir un nou barem d’ajudes econòmiques i integrar les noves tecnologies. Finalment, en gestió federativa cal destacar l’intent per aprofitar la distribució geogràfica de cara a potenciar noves competicions.

“Cal una federació més empàtica, més propera, que acompanyi i recolzi entrenadors/es i atletes. El Comitè Tècnic ha de fer una seguiment exhaustiu  dels nuclis de tot el territori per conèixer de primera mà la seva evolució i ajudar al seu creixement. La seva millora serà la de tots nosaltres” ens explica Quim Erta.

Rosich té una quarta part del que serà el seu equip però encara falten peces importants. En aquests moments encara es treballa per enllestir el nou pla i buscar aquestes peces que falten dins dels clubs catalans. La idea és no restar res de l’anterior pla, sinó incorporar i sumar nous reptes. El seu objectiu serà que les seves propostes siguin avalades pels seus, si alguna cosa no els hi agrada podran revocar o canviar-la.

“Per assolir tots aquests i d’altres objectius necessitem una federació moderna, empàtica, dirigida per persones amb llarga trajectòria, però que alhora incorpori talent nou provinent d’altres més joves amb noves visions i iniciatives que facin que l’atletisme català entri definitivament en el segle XXI” subratlla Erta.

Segons Rosich i el seu entorn, una de les parts que intentaran millorar i donar una volta de full serà l’àmbit de la comunicació i el màrqueting, faceta que actualment no funciona dins de la FCA. Almenys, la idea de la presidenta del CAM és fer creu i ratlla dins del departament de comunicació, quelcom que, coneixent els antecedents, fins que no es vegi realment no es podrà donar el vistiplau.