Catalans a l’Europeu

Catalans a l’Europeu

campionat d’europa de pista coberta

Amb la incertesa que representa estar en temps de pandèmia mundial, el Campionat d’Europa de Pista Coberta que a priori s’ha de celebrar a Torun (Polònia) els dies 5 al 7 de març segueix en peu.

El 19 de gener la RFEA va publicar les mínimes necessàries (qui sap si suficients) per poder participar-hi, endurint les de base que posa la European Athletics (EA) per les curses i deixant iguals les relatives als concursos. En els casos d’atletes de categories S23 a S18, la RFEA es reserva la possibilitat de donar una plaça a un atleta per prova si compleix únicament amb la mínima proposada per la EA.

Presentem el llistat de catalans que compleixen amb les mínimes, tot esperant que la llista es vagi engreixant amb els dies.


mínimes european athletics (EA)

mínimes rfea

Llistat atletes catalans

PROVAMARCADATAOBSERVACIONS
Jaël Bestué (FCB)60 m7.379-2-20mínima S23
Bernat Erta (NB)400 m46.731-3-20
Esther Guerrero (NB)1.500 m4:07.4715-2-20
Adel Mechaal (NB)3.000 m7:45.0821-2-20

Per les Proves Combinades (heptatló masculí i pentatló femení) la classificació per Torun s’aconsegueix a partir del rànquing de la World Athletics de decatló i heptatló a l’aire lliure de les temporades 2019-2020 (6 atletes) i a partir del rànquing de la present temporada indoor (6 atletes més) amb 1 plaça assegurada per la vigent campiona d’Europa. Cal recordar que Maria Vicente (CD.Nike) ja va assolir la classificació per a l’Europeu de fa 2 anys a Glasgow.

En el cas de relleus 4×400 la participació estarà reservada només a 6 equips, un equip és l’amfitrió (Polònia) i els altres tres conjunts seran els millors de les dues darreres temporades segons rànquing WA i les 2 places restants serien pel rànquing de la present temporada. Aquesta darrera opció és la única a la que pot aspirar l’equip espanyol (l’equip masculí amb possibilitats reals i el femení amb ben poques)