Bombers on Fire!

Bombers on Fire!

Després de la pausa forçosa de 2020, ara a la tardor de 2021 la Vueling Cursa Bombers Barcelona ha tornat amb molta força. Amb el recorregut clàssic, gairebé 8.000 corredors arribats a meta i amb victòries per a Abdessamad Oukhelfen i Meritxell Soler amb grans marques, ens ha retornat la il·lusió de les millors edicions.

La Vueling Cursa Bombers de Barcelona, no està inscrita al calendari de la RFEA pel que no poden participar atletes estrangers sense llicència per la FCA, ni atletes d’alt nivell d’altres comunitats autònomes que estiguin becats. Això és una limitació de cara a la participació d’atletes d’elit, però tot i això, el Director Esportiu de la Cursa, en Roger Roca, ha aconseguit portar a Bombers gairebé a la totalitat dels millors fondistes catalans i catalanes per donar un gran espectacle a la ciutat de Barcelona.

Ja de sortida en Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) posava de manifest que era el favorit per fer-se amb la victòria i marcava un elevat ritme d’inici. Amb ell marxaven els seus companys d’entrenament en Abdenasser Oukhelfen (Unicaja Jaén) i Lahcen Ait Alibou (CA Igualada). Uns metres més enrere en el 2º grup el jove Adam Maijó (Independent). Abdessamad Oukhelfen marcaria un parcial al km 5 de 14:22, i sent capaç d’incrementar el ritme a la 2ª part (13:57), entrava a meta amb una fantàstica marca de 28:19. El que representa la millor marca d’un atleta estatal a Bombers, fins ara en poder de Carles Castillejo 28:31 a l’edició de 2010. El Rècord de la prova el té l’atleta de Kènia Kiprono Menjo 27:04 també al 2010, que va a estar a punt de ser Rècord del Món.

Grup de cap inicial. Foto: Blog Maldito

Abdessamad Oukhelfen ha demostrat que ben aviat podria atacar el Rècord de Catalunya de 10km, Ayad Lamdassem 28:09 (Manchester, 2010). En una cursa amb més atletes del seu nivell podria estar per sota del registre del lleidatà.

Abdessamad Oukhelfen a meta. Foto. Cursa Bombers

Per darrera d’Abdessamad, pel km 5 en 14:49 passava un grupet amb 4 atletes, els citats Abdenasser, Lahcen, Adam i també el lleonès Roberto Alaiz. Finalment a meta en Adam Maijó faria valdre el seu millor final i amb 29:19 seria 2º, a continuació 3er Lahcen Ait Alibou 29:21, 4at Abdenasser Oukhelfen 29:22, i ja amb una diferència més amplia, 5è Roberto Alaiz 29:36.

Podi Masculí Bombers 2021. Foto: Cursa Bombers

La cursa femenina també va ser molt emocionant i amb canvis en el liderat de la prova. La més ràpida en els primers quilòmetres era Cristina Silva (CE Ironwill BCN) la recent guanyadora de la Cursa de la Mercè, amb ella anava Douae Ouboukir (CA Sant Just), marcant un parcial de vertigen de 16:51 al km.5.  Uns metres per darrera, l’atleta del CA Manresa Mertixell Soler, ara per ara un esglaó per sobre d’elles, era més conservadora i passava en 16:57. A la 2a part (16:36), l’atleta de Sant Joan de Vilatorrada, Meritxell Soler, imposava la seva llei i es feia amb el triomf amb un excel·lent registre de 33:33, seguida de ben a prop de Douae Ouboukir 33:39. Cristina Silva no era capaç de mantenir el ritme i arribava despenjada en 3er lloc amb 34:04, 4a Bàrbara Ramón (AA Catalunya) amb 34:44, que com ella mateixa ha dit “Per fi baixem de 35’”i 5ª Naima Ait Alibou (CA Igualada) amb 35:20. Destacar que totes 5 han realitzat marca personal en el dia d’avui.

Cristina Silva i Douae Ouboukir. Foto: Blog Maldito

Meritxell Soler està arrodonint un fantàstic 2021, amb marca personal en totes les distàncies de proves de fons, 16:11.17 en 5.000m, 33:14.19 en 10.000m i 1:13:16 en Mitja Marató.

Meritxell Soler Campiona 2021. Foto: Cursa Bombers

A la Cursa de Bombers d’avui trobem diversos noms propis a destacar per diferents motius:

Jordi Torrents (Playas de Castellón) l’atleta de Castellar del Vallés després de més de 3 anys allunyat de la competició, avui ha tornat a gaudir d’uns 10km. Amb un temps de 30:09, l’atleta entrenat per Maria Carbó ha estat 10è.


Jordi Torrents
Jordi Torrents. Autor: Isidre Campderrós Salvans

Un lloc per darrera, 11è amb 30:15 el blaugrana Mohamed Zarhouni que també està tornant a recobrar l’alt nivell després de superar diversos obstacles.

Mohamed Zarhouni amb Albert moreno. Autor: Isidre Campderrós Salvans

Douae Ouboukir, després de fer marca personal en 10km, marxava “corrent” cap a Canet de Mar per a disputar al migdia el Campionat de Catalunya de Milla. Allà aconseguia un nou èxit al proclamar-se campiona.

Douae Ouboukir a la part final. Foto: Isidre Campderrós Salvans

Dmitrijs Serjogins (CA LA Sansi), com Douae també feia doblet de curses. Era 7è a Bombers amb 29:45 i sotscampió de Catalunya de Milla a Canet de Mar.

Daniel Álvarez (Cornellà At) 15è amb 30:29 aconseguia el triomf en la categoria de Bombers, dels que corria sense l’equip de treball. Després de guanyar la Cursa Popular de Cornellà, es troba en un moment dolç. La 1a bombera seria Gemma Font amb 55:09.

Daniel Álvarez 1er Bomber. Foto: Cursa Bombers

Amb el mateix temps de 30:29 entrava a meta, Emilio Martin (Club Onubense Atletismo), tot una institució en el Duatló d’elit. A la darrera dècada s’ha proclamat 3 vegades Campió del Món i en altres 4 ocasions ha estat subcampió.

Daniel Álvarez i Emilio Martin. Foto: Isidre Campderrós Salvans

La Vueling Cursa de Bombers de Barcelona 2021 ha estat un èxit, de ben segur que tots els corredors i corredores ja han marcat l’agenda el recordatori per córrer a la primavera l’edició del 2022.

Els Bombers de Barcelona en cursa. Foto: Cursa Bombers

Enllaç per consultar els resultats de la cursa, Xipgroc.cat

Foto de capçalera: Isidre Campderrós Salvans, enllaç a l’àlbum de fotos de la cursa.