Barcelona tindrà dues maratons!

Barcelona tindrà dues maratons!

Finalment la ciutat de Barcelona acollirà dues maratons l’any 2022. Després del recent canvi de data de la Zurich Marató de Barcelona, passant del 3 d’abril al 8 de maig, l’Institut Barcelona Esports (IBE) ha trobat una solució perfecta per a no perjudicar a cap corredor.

Inicialment la Marató de Barcelona estava prevista pel 3 d’abril, però degut a que la data ja estava ocupada al calendari de la RFEA per la Marató de Saragossa (Campionat Estatal), els organitzadors de la cursa catalana es van veure obligats a buscar nova data, serà el 8 de maig. A conseqüència d’això, també s’ha actualitzat la data de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, passant del 6 de març al 3 d’abril. Mantenint entre elles un marge de poques setmanes per a que pugui servir com a test.

Quan saltava la noticia bomba del canvi de data, en declaracions del Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé a RAC1. Ja eren milers els corredors catalans i de fora de casa nostra els inscrits a la Marató barcelonina. Molts d’aquests corredors ja havien iniciat la preparació, o bé tenien contractat el viatge i l’hotel, per tant es sentien greument perjudicats per la pífia organitzativa.

També cal tenir en compte, que al mes de maig les condicions climatològiques seran més dures que a l’abril, fet que afectarà negativament als resultats. Abril ja no era el mes ideal per córrer una marató a Barcelona, per aquest motiu el comentari de David Escudé “es farà més endavant, quan faci més calor”, no va caure en gràcia entre la comunitat de corredors. A molts ens va venir al cap el famós “El caloret” de Rita Barberà.


L’IBE ha reaccionat ràpidament i ha aportat un solució enginyosa per aquests corredors de caire popular. La Marató de nivell internacional serà el 8 de maig, però donat que el 3 d’abril es disputa la Mitja Marató, els corredors que així ho desitgin podran completar 2 voltes al circuit per totalitzar la mítica distància de 42,195 km i rebre el diploma acreditatiu de la Marató de Barcelona. Aquesta cursa només estarà inscrita al calendari de la Federació Catalana, pel que no entrarà en conflicte amb la cursa de Saragossa.

En el diploma de la Mitja Marató es registrarà la millor marca de les 2 voltes realitzades al circuit. A nivell econòmic, no oblidem que som catalans i la pela és la pela, per poder optar a fer la Marató s’hauran d’abonar les 2 inscripcions, la de la Mitja i la de la Marató. Per a que no hi hagi cap reclamació, el circuit estarà obert als corredors durant 10 hores a partir de les 8:00 h, d’aquesta manera els malats dels quilòmetres podran fer fins a 3 voltes i amortitzar la inversió realitzada. En aquest cas, l’empresa de cronometratge s’encarregarà de calcular la marca de la marató tenint en compte els temps de les 2 millors voltes.

Circuit Mitja Marató Barcelona

De la mateixa manera que l’Organització va rebre fortes crítiques fa uns dies, ara se la d’aplaudir per oferir aquesta innovadora proposta. No podem oblidar que la majoria de corredors són molt tiquismiquis, i quan ja tenen anotada una cita al seu calendari no se’ls hi pot fer cap canvi que afecti a la seva planificació, per tant ara poden estar tranquils.

Avui és 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, si has arribat fins el final, moltes gràcies per la teva lectura i que passis un bon dia.