Barça i Manresa dominen

Barça i Manresa dominen

Els blaugrana van aconseguir els dos títols en el Campionat de Catalunya de Clubs sub20 a l’Estadi Serrahima. Els del Bages van col·locar els dos equips al podi (amb el masculí a 0.5 només dels culers). Agrupa i L’Hospitalet va completar els esglaons.

S’apropen els atletes del CA Manresa masculí a la taula de resultats. Un grupet es queda fixament observant la classificació dels nois. Amb els ulls ben oberts, un dels atletes els hi diu al grup: “ep! ep! Ens hem quedat a només 0.5 punts del Barça!. Acte seguit, en clara referència al futbol, els companys exclamen “el VAR! el VAR!”. No hi ha VAR. És totalment legal, han quedat a tocar de ser campions. Una llàstima. Feina ben feta al 99,9%.

El Barça dominador en les dues categories durant el campionat de Clubs Sub20. Foto Carrer Lliure

Si més no, aquesta sorpresa final ens demostra que el Campionat de Clubs sub20 està més igualat del que sembla. La Perxa, el concurs que més dura, acaba fins i tot més tard que els relleus, cosa que tampoc permet saber si L’Hospitalet o Granollers pugen al podi. Finalment, i gràcies a una molt bona actuació regular als relleus, el conjunt del Barcelonès suma la tercera plaça.

En noies, amb el Barça dominant clarament, son Agrupa, Manresa i Lleida qui es juguen les posicions del podi. Els locals, en un gran sprint final, aconsegueixen la tercera plaça, però els del Bages, tercers, no fan fàstics a la posició: ambdós equips del CAM al podi, nou èxit per l’equip manresà.

L’Agrupació de Catalunya va acabar segona en categoria femenina. Foto Carrer Lliure

Com sempre és una loteria saber si el Barça ho portarà tot, però en noies, si fa no fa, aquest cop anaven amb l’artilleria pesada. I això que a la velocitat pura, el duel Neus NúñezCarla Gascón se’l va endur l’atleta del Cornellà (marca de 12.45). Però en 200mll, 400mll i 800mll, atletes com Celia Payrató, Anna Monsó o Judit Lerma van mostrar les seves millors cartes. En el 1500mll, un altre duel bonic: Carla Bisbal (CA Igualada) guanyava la partida a Julia de la Piedra, en un final amb avançaments letals.

En les tanques i els obstacles, les atletes culers van tenir oposició clara. Victòria al 100t d’Irian Padullés amb temps de 15.16. En els 400t, Clàudia Mir, del CA Tarragona, va demostrar està per sobre de les seves rivals (1:04.17). En el 3000 obstacles, l’extensa escola del JA Arbeca feia acte de presència amb Judit Alemany (Lleida UA) guanyant amb 11:13.99.

Martí Serra durant el concurs de salt de perxa. Foto Carrer Lliure

També en els salts vam veure molta varietat. En Alçada, de nou, una atleta del CA Tarragona deixava enrere les seves rivals, en aquest cas Maria Falcó i els seus 1.63m. A la Perxa, l’ex atleta del Muntanyenc, Nerea Pérez, ara amb els colors del Manresa, saltava més que ningú, amb 3.70m. Llargada i Triple eren territoris de culers i manresanes. A la primera, Berta Eslava (5.45m) per les del Bages, en la segona prova, Carmen Murcia (11.97m).


Carla Gonzàlez i Lucia López durant la prova dels 3000 obstacles. Foto Carrer Lliure

En els llançaments, qui exhibia múscul era l’Agrupació, doncs guanyava tres de les quatre proves. Maria Navarro sumava el primer lloc al martell (49.30m), Rut Flores, a la Javelina (34.06) i Aina Calbó (33.16) al Disc. La millor notícia, una escola jove i prolífica que assegura el futur del club en aquestes disciplines. Núria Moix, CA Igualada, guanyava al Pes (10.61m). Els relleus, finalment, decidien les posicions: el Barça guanya els dos de manera incontestable, però Agrupa, essent 4rt i 3r, es mostrava més regular. Júlia Suárez, al 5000mm, li guanyava la partida a Iria Teijeiro.

Bethlehem Manzano durant la cursa dels 3000 obstacles. Foto Carrer Lliure

Pel que fa als nois, la igualtat entre Barça i Manresa es va veure en cada prova. La velocitat era territori manresà, amb Arnau Roig (11.25) i Jan Díaz (21.96 i +5.1). En el 400mll els trobem per sota, UAT (Zakaria Cherkaoui 50.50) i L’Hospitalet (Marc Gonzàlez 50.92) en els llocs capdavanters. El 800mll el guanyava Marçal Herráiz (2:01.26), però en el mig-fons era Agrupa qui mostrava les seves millors cartes, amb Aniol Borrás guanyant el 1500m (4:09.53) i Marc Fernàndez el 3000m (9:09.34). Roger Suria, del CA Igualada, aconseguia la victòria als 3000 obstacles (9:48.92).

Les tanques també eren repartides. Pol Altimira (Barça) guanyava el 110t i David Pérez (CAM) el 400t. En els salts, molta variabilitat. Vam veure, per exemple, a atletes que ja lluiten en categories superiors, com és el cas d’Andrey Lavila (Hospi. Triple 13.98), Aitor Caldito (Igualada. Llargada 6.84) o Gerard Girbau (Granollers. Alçada 1.97m), sense desmerèixer el duel a la Perxa entre Daniel Díaz i Víctor León, amb victòria pel primer 4.70m.

Jordi Sánchez, de L’Hospitalet, ensenya el trofeu als seus companys. Foto Carrer Lliure

En els llançaments, l’Igualada agafava volada i presentava candidatura al podi, amb les victòries d’Álex Gonzàlez a la Javelina (57.06) i Aleix Llorens al Disc (41.39). El Pes era per Arnau Gabaldón (Agrupa) i el Martell per Adrià Sedano amb uns magnífics 53.04.

A la marxa, el duel del Baix Llobregat McGrathListe se l’emportava l’atleta del Cornellà. En els relleus, UA Terrassa (4×100) i CA Manresa (4x400m) sumaven les victòries, però Barça (ambdós 4rts llocs) i Hospi (2on i 4rt) sortien beneficiats de la regularitat i mantenien les posicions que tenien durant gran part del concurs.

La UA Terrassa un dels clubs participants a nivell masculí. Foto Carrer Lliure

El Campionat Sub20 ens porta moments de molta igualtat i això és d’agrair, tenint en compte que les marques encara no son les que podran ser a final de temporada (ells solen acabar més tard) i això ens porta a espectacles en els concursos o en les curses curtes. També és d’agrair que els clubs grans es prenguin seriosament la competició, i els que venen per sota mostrin resistència. Frisant perque de nou el proper cop, les diferències entre primer i segon siguin de 0.5.

Resultats complets aquí

distancia ı mans ı mascareta | ventilació