Alegries i lluites en les finals de clubs

Alegries i lluites en les finals de clubs

CA Tarragona, UCA, CA Vic, CA Gavà, UA Terrassa i Andorra Atletisme van ser els equips protagonistes pels seus ascensos de categoria. D’altres van baixar (mala jornada pels equips del Maresme). L’emoció de les Finals amb moltes coses en joc.

En el format més futbolístic possible, sis equips van gaudir d’un ascens i quatre d’un descens, en aquest format nou del Campionat de Clubs. Equips amb galons, com el mateix CA Tarragona o l’UA Terrassa, i d’altres que portaven anys lluitant-ho, com el CA Gavà, van assolir el més preuat dels objectius com a clubs a nivell català.

La Final B, amb CAT i UCA com a grans candidats, es va decidir ja durant la primera jornada. En aquesta segona, els dos clubs, que en Pista Coberta fa anys que van i venen de la Final A, van fer bons els pronòstics i van aconseguir l’ascens. El conjunt tarragoní, que feia d’amfitrió, va aprofitar les seves millors armes. Jan Sans en la velocitat (10.64 tot i el vent a favor de 2.3), Andrea Trape en el 400mll o Laurine Elisa Marimon en la llargada (5.47m) van sumar punts importants per acabar en segona posició, amb menció apart per a Mireia López, que va passar de les tanques a la Javelina, guanyant el concurs amb 32.45m.

Pàgina a banda mereix l’UCA, que amb molta solvència en nois i noies va aconseguir la victòria final. Les bones actuacions dels dos relleus 4×100, d’Edgar Climent a l’alçada, de Rosario Marques en els 100mll, de Marina Lamata i Marina Pérez al 100 tanques o Laia Rodríguez a la llargada van ser suficients per sumar el primer lloc. En la Final B vam veure com CA Laietània i CA Canaletes baixaven a C. Els barcelonins, no fa massa, havien estat a la Final A.


A la Final C, disputada a Mollet del Vallès, hem de explicar una “fe d’errades”. En la prèvia primera no havíem donat entre els favorits al CA Vic. Finalment, van ser ells els qui van acabar guanyant, tot i que a la segona jornada van quedar tercers. Els acompanyarà en la següent divisió el CA Gavà, que després de buscar-ho durant moltes temporades per fi va aconseguir l’ascens a B. Lluïsos Mataró i CA Sant Just baixarien de categoria.

A nivell personal, cal destacar la bona actuació de Jazmín Romeu (CE Penedès) en els 100mll (12.46), Peepeta Agyeiwaah (CA Vic) en la Llargada (5.31m), Douae Ouboukir (CA Sant Just) en els 5000m (16:56.25), el relleu 4x100m del CA Gavà (rècord del club) amb 42.85s, Claudi Gómez en Alçada (1.92m) i José Alejandro Salgado en els 1500m (4:09.93). El seu club, el CA Mollet, el local, no va executar una bona actuació i va acabar lluny de les posicions d’ascens.

La Final D es va celebrar a Castellar del Vallès. La UA Terrassa, el gran favorit, no va donar cap treva als rivals i va aconseguir la primera posició amb més de 1000 punts. El segon club en pujar va ser l’Andorra Atletisme, el club de la FAA, que va sumar 906.5 punts totals. Els andorrans es van distanciar molt de l’equip local, el CAC, que va acabar tercer.

Aquesta final D va ser una bona opció per clubs com CA Parets, CA Canovelles o CA Palafrugell, poc acostumats a aquest tipus d’esdeveniments. Bona notícia veure 10 equips que son capaços de formar un equip de nois i noies que ocupessin totes les proves.