1.609 metres de passió

1.609 metres de passió

Canet de Mar repeteix com a seu d’un Campionat de Catalunya, el proper diumenge el de Milla en Ruta. El Club Atletisme Sport Canet després d’organitzar el de Cros Curt, s’engresca de nou per ser l’amfitrió dels migfondistes. Una matinal amb onze curses que promet moltes emocions, tant a les curses absolutes com a les màsters.

La primavera és temps de milles urbanes, els migfondistes les disputen com a pas previ a les competicions de pista, potser com a entrenament de qualitat. La milla urbana és la prova reina de l’estratègia, cada atleta la planteja en funció dels seus punts forts, ritme alt des del primer metre o bé esperar al final per executar un canvi demolidor.

Degut a l’elevada participació, el campionat absolut masculí s’ha dividit en dues curses, entre els inscrits podem destacar a Miquel Domènech (Hospitalet At) Campió de Catalunya de 800 i 1.500m, l’atleta local del FC Barcelona Youssef Taoussi Subcampió de Catalunya de Cros Curt, Lahcen Ait Alibou (CA Igualada) que era 3er en el mateix campionat. Domènech i Taoussi la tarda anterior hauran competit a l’encontre de lliga de Divisió d’Honor a L’Hospitalet de Llobregat, s’haurà de veure com són capaços de gestionar aquesta fatiga.

Miquel Doménech arriba a L’Hospitalet procedent del CA Gavà. Foto Club

A la cursa femenina, trobem a la jove migfondista del CA Igualada Naima Ait Alibou, com a principals rivals tindrà a les 3 atletes que recentment van composar el podi del Campionat de Catalunya de 10.000m. Douae Ouboukir (CA Sant Just) que dissabte haurà disputat els 10km del Tast de la Mitja, Laura Vílchez (CE Irunwithleiva) i Laura Cebollada (La Blanca).

Naima Ait Alibou en la cursa de 800mll. (Foto Teo Tovar)

El Campionat Màster amb 6 curses també és un plat fort de la jornada, amb una inscripció molt nombrosa i amb la motivació d’un júnior, són molts els i les atletes que es donaran cita a la Riera de Sant Domènec de Canet de Mar per intentar pujar al podi. Entre els participants podem destacar en M35 a Roger Vila (Barcelona At), que recentment a la Pista Coberta del Palau Sant Jordi disputava la victòria del 1.500m a Reyes Estévez, 3:51.66 per Roger.


Roger Vila en el 1.500m al Palau Sant Jordi. Foto: Xavier Ballart

En M50, es preveu una cursa molt disputada entre Sancho Ayala (CA Manresa) que obtenia el triomf en el 10.000m amb gran superioritat, Miquel Angel Balagué (JA Sabadell) medallista en campionats internacionals, Albert López Font (GA Lluïssos) i Juan Gasch (CE Universitari), entre d’altres. En M55 i M60 podem destacar a José Aranda (CE Picornell), Jordi March i a Xavier Nin ambdós del CA Nou Barris.

Al 2020 no es va disputar aquest campionat, per tant els vigents campions són els guanyadors de l’edició de 2019 a Sidamón, Míriam Ortiz (AA Catalunya) i Mostafa Benslimane (Cornella At). Després de 10 edicions, els Rècords dels Campionats estan en poder de 2 dels millors migfondistes catalans, Esther Guerrero 4:57 i Marc Alcalà 4:15, totes dues marques aconseguides a Granollers. Dels participants d’enguany, l’únic atleta que podria repetir títol és Youssef Taoussi, vencedor al 2018 a Sant Antoni de Calonge.

També es celebraran curses per categories de Sub12 a Sub18, però aquestes queden fora del programa del Campionat de Catalunya. Per completar la distància dels 1.609 metres els atletes hauran de donar 3 voltes al circuit urbà ubicat al cor de Canet de Mar.

Circuit Milla Urbana Canet de Mar. Imatge: Organització

A continuació els enllaços per a poder consultar el llistat complert d’atletes participants i el Reglament de la Competició.