Parlar de Viladecans és parlar de marxa, grisol de grans marxadors com la Maria Vasco, entre d’altres. Ara ja fa 28 edicions que es va celebrar el Gran Premi de Marxa Atlètica Ciutat de Viladecans.

Sortida Sub16 M/F del XXVIII Gran Premi de Marxa Atlètica Ciutat de Viladecans. (Foto: sportpress.es)

El passat diumenge es respirava marxa. El Club Atletisme Viladecans va treure les millors gales, i amb les mancances habituals de ser un club sense la pista llargament promesa, no recula i sempre presenta una imatge magnífica, demostrant de nou ésser un dels clubs amb més ganes de créixer del territori.

El món de la marxa és molt particular, com el dels llançaments i altres disciplines atlètiques menys populars i no tan televisives, però amb una legió de practicants molt fidel. Diumenge tocava Viladecans i tots els practicants, des dels més petits fins als veterans, es van donar cita al Baix Llobregat.

Sortida Sub 18‐20‐Absolut‐Master M/F del XXVIII Gran Premi de Marxa Atlètica Ciutat de Viladecans. (Foto: sportpress.es)

206 participants es van trobar al circuit lineal de Viladecans, un recorregut de 500 metres on els espectadors poden estar molt aprop dels atletes. La primera prova va començar a les 10 hores amb la categoria Sub16 M/F i va acabar amb els 10km Sub18-Absoluts-Màster.

Mar Juárez (Av Manresa) al podi com campiona absoluta als 10K de Viladecans. (Foto: Sergi Calatayud)

Sobre una distància de 10 km, la victòria va ser per a la Mar Juárez (Av Manresa) amb un temps de 45.58 i en la categoria masculina es va imposar Mario Viñas (AAC) amb 44.44.

Mario Viñas (AAC) al podi com campió absolut al Gran Premi de Marxa Atlètica Ciutat de Viladecans. (Foto: Sergi Calatayud)

Marc Guerrero (ISS L’hospitalet) i Kevin Cerro (Cornellà Atlètic) van guanyar la plata i el bronze respectivament. Pel que fa a la categoria femenina, Mireia Urrutia (2a) i Cristina Montesinos (3a) van completar el podi.