Última de l’any

Última de l’any

El Campionat d’Espanya sub16 en Pista Coberta, ajornat el passat mes de març degut al confinament, es disputarà aquest proper cap de setmana, amb una trentena d’atletes catalans i molts amb opció de medalla

La Federació Espanyola d’Atletisme ha volgut celebrar el campionat de Pista Coberta sub16 des del principi, així com el sub20 el va suspendre, la categoria dels antics cadets es va decidir posposar per aquestes dates, unes dates estranyes, on la gran majoria dels atletes encara no estan ni de bon tros al 100%. Pels catalans, és gairebé una prova per gaudir, doncs no han pogut entrenar tot el que haguessin volgut degut als diferents confinaments i restriccions.

Fins a 30 atletes catalans i catalanes participaran a la pista de Gallur (Madrid) d’aquest campionat. Les opcions de medalles, i tenint en compte la situació, son moltes. No obstant, fins i tot els atletes amb una marca menys competitiva tindran opció de donar la sorpresa. Veurem diversos noms per últim cop en la categoria, doncs a partir del mes de gener diversos d’ells passen a la categoria sub18.

En nois destaca l’Arnau Garcia, en el 60mll, que arriba amb la tercera millor marca (7.13). En el 300mll destaca en Biel Cirujeda, de l’Avinent Manresa, amb 35.59 i també tercera millor marca. En els 1000mll, el gran favorit és l’atleta de l’UA Barberà Adrian Gómez, noi de rècords, que voldrà acomiadar-se de la categoria amb l’or. També haurem d’estar pendents de David Pérez Bruque, present en dues proves (300 i 60mt) tot i que amb menys opcions.

Arnau Garcia amb la medalla de bronze dels 100mll. Foto JAS

En la perxa, l’Avinent Manresa també aporta un dels favorits. En Martí Serra, campió a l’aire lliure, buscarà l’or en Pista Coberta amb la segona millor marca. En la llargada, el saltador del Muntanyenc Aleix Fuchs buscarà també l’or amb una marca de 6.68, tot i que arriba segon del rànquing. Finalment, cal destacar en nois la presència de David Alsina a les combinades, amb la millor marca dels presents a l’hextatló.


A nivell femení, cal destacar la presència de Neus Núñez i Jazmin Romeu en el 60mll, tot i que amb marques una mica allunyades de les millors, amb opció de donar la sorpresa. En els 300mll viatjarà una de les millors atletes catalanes de la categoria, Laia Zurita, amb la millor marca i única que ha baixat de 40 segons. També destacada la presència d’Elda Romeva.

En el 600mll està apuntada l’atleta del FACVAC Irina López, amb la 4a millor marca, i en el 1000mll una de les favorites, Carla Bisbal, del CA Igualada, que haurà de lluitar amb un altra catalana, Marta Mitjans (CA Canovelles) pel títol final. En els obstacles, Marwa El Khouya (Terres de Ponent) també tindrà opcions de podi.

La Carla Bisbal, del CA Igualada, guanyadora del 1000m. Foto de Carmelo Rodríguez

En l’alçada i la perxa les opcions també son màximes per les atletes catalanes. Ona Bonet arriba amb la segona millor marca i el rècord de Catalunya en alçada (1.68m). En Perxa, Maria Pujol intentarà sumar un nou or pel Laietània en aquesta prova, amb la millor marca de les participants. Finalment, grans opcions a la llargada, amb la presència de Gabriela Ruiz (Terres de l’Ebre) i Paula Niubó (Terres Ponent).

Aquí podreu consultar la llista sencera dels inscrits al Campionat.

La jornada es disputarà en dissabte (de 10:30 a 20:10 sense interrupció) i diumenge de 10h a 18:05. N’estarem pendents per saber si l’atletisme català acaba l’any en pista de la millor manera possible.