Torrevella acull el campionat de marxa amb molts catalans

Torrevella acull el campionat de marxa amb molts catalans

Es disputen tres campionats separats: el campionat màster, el campionat per federacions sub20-16 i el campionat estatal de marxa de 50km

Diumenge es disputarà una nova edició del Campionat de Marxa en ruta estatal, màster i per federacions. En el cas del segon serà la 25a edició i en el cas del 50km absolut i el de federacions sub20-16 son ja 89 edicions.

Cal destacar que el campionat d’Espanya en ruta de 20km es celebrarà a Múrcia el 22 de març, per tant, a Torrevella no veurem a Raquel González, una de les millors marxadores catalanes i experta en aquesta distància, olímpica a Tòquio.

Sí que veurem a l’atleta de l’Avinent Manresa Mar Juárez, tot preparant les properes cites importants de la distància, com el Campionat del mon de seleccions que es disputarà a Minsk durant el 3 i 4 de maig. Aquest campionat servirà a nivell d’entrenament per seguir posant-se a to

Mar Juárez seguirà amb la seva preparació en els 50km. Foto Carrer Lliure

Una cinquantena d’atletes catalans a nivell masculí i femení de totes les categories es donaran cita a terres alacantines. En el 50km masculí destaquen els noms de Mario Viñas, Marc Guerrero o José Manuel Gómez, que buscaran entrar en la zona noble de la taula classificatòria. Viñas, de l’Agrupa, ve de guanyar el Campionat de Catalunya 20km ara fa dues setmanes a El Vendrell. A nivell femení, a banda de Juárez, cal destacar la presència de Mireia Urrutia i Olga Cabrera.


En el XXV campionat màster, destaquen diversos noms catalans amb opcions de victòries. Francesc Rodríguez (UGE Badalona), Moisès Llopart o José Fructuoso (UA Barberà) estaran presents a la cita, també les atletes Elena Pozo (Avinent Manresa), Sònia Guiance (Pratenc) o Sandra Cortés (Montornès).

En el campionat de federacions, Catalunya també té representació de nivell. En els 10km sub18 masculí, l’equip amb opcions de medalla estarà format per Albert Jiménez, Rubén Liste i Óscar Rodríguez, tots ells amb títols en categories inferiors. El grup sub16 està format per Rubén Teijeiro, Lluc Serrat, Biel Pallarès i Iván Molina. En noies cal destacar el grup sub16, format per Érika Duro, Helena Lacambra, Claudia Sánchez, Júlia Suárez i Griselda Serret, campiona del GP El Vendrell.

Griselda Serret representarà Catalunya a la categoria sub16. Foto Carrer Lliure

Altres atletes catalans destacats en participar en altres categories son Iria Teijeiro, Alexia Palomero o Paul McGrath, que buscaran les victòries en sub20 i continuar amb la seva progressió. També buscaran la victòria representant Catalunya en el marc del campionat de federacions junior.

La RFEA ha preparat un streaming per poder seguir en directe tots els campionats. El trobareu en aquest enllaç el mateix dia.