Tornem a la ruta!

Tornem a la ruta!

Tornem a la ruta després del llarg període d’Estat d’Alarma viscut, l’atletisme es reinventa. El proper dissabte 27 de juny la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau “LA CURSA AMB MÉS COR”, amb un nou format i un reglament adaptat a les circumstàncies, serà la 1ª del calendari de la Federació Catalana després de més de 3 mesos d’inactivitat.

Molt lluny queda aquella Mitja Marató del Mediterrani del 8 de març, que sense saber-ho seria la darrera cursa que es va córrer a Catalunya a “l’antiga normalitat”. En el període d’estat d’alarma vam veure com una llarga llista de curses patien la seva cancel·lació a casa nostra, la 1ª i potser la més important la Marató de Barcelona, a continuació la Cursa dels Bombers i la Cursa del Corte Inglés entre d’altres, i mitges maratons com Plà de l’Estany, Sant Cugat, La Garrotxa, Costa Barcelona Maresme i Mataró que hauria estat Campionat de Catalunya. També van patir la cancel·lació curses de migfons habituals a la primavera, com la Milla Sagrada Família, la de Santa Eulàlia i la de Montcada i Reixac.

La Cursa de l’Hospital de Sant Pau organitzada per l’Hospital de Sant Pau i Championchip, enguany celebrarà la 32ª Edició. Inicialment prevista pel 28 de març en el seu format habitual de cursa de 2 hores, donant voltes a un circuit d’1 km aproximadament, va haver de ser cancel·lada.

Citant a l’organitzador:

Des de 1989 l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza la Cursa Científica amb la intenció d’aprofundir en el coneixement dels efectes de l’esport sobre la salut i conscienciar la població sobre la necessitat de fer exercici. En aquests 32 anys hi han pres part més de 2.000 participants i s’hi han dut a terme una vintena d’investigacions que han permès demostrar científicament que l’esport és beneficiós per a la salut i que la pràctica de l’exercici físic és recomanable per a totes les persones, incloses les malaltes, sempre que s’adeqüi a la seva edat i característiques.

Foto de la 30ª edició al 2019 (Autor: dir.cat)

Aquest any la Cursa Científica deixarà de ser una cursa de llarga resistència, per convertir-se en una prova de migfons, amb una distància aproximada de 1 milla (1.609m). La cursa limitada a 100 participants, tindrà inici a les 18:00 hores i els atletes sortiran de 2 en 2 cada 5 segons, per tant es calcula que tots hagin pres la sortida en poc més de 4 minuts. L’organització informarà prèviament als atletes de quina és la seva hora assignada de sortida. La cursa es tancarà als 45 minuts de la sortida del darrer participant.


A cada atleta, mitjançant sistema per xip, se li cronometrarà un màxim de 6 voltes al circuit de 800 m i el temps de la milla que es tindrà en compte per la classificació serà el de les 2 voltes consecutives més ràpides.

El reglament adaptat a la normativa vigent, indica que es prendrà la temperatura a la entrada al recinte a tots els participants, impedint l’entrada a tot aquell que superi el 37.2ºC. Durant la cursa s’haurà de mantenir, en tot moment, una distància mínima de seguretat de 2m entre els participants, a excepció de discapacitats visuals que competeixin amb guia.

La recaptació d’aquesta competició serà donada a l’Hospital de Sant Pau per a la investigació de la Covid-19.

Carrer Lliure cobrirà en directe l’evolució d’aquesta 1ª cursa del calendari català “Post Covid”.

Accés al reglament de la cursa.