Tancament perfecte de 2020 en pista

Tancament perfecte de 2020 en pista

Els sub16 catalans van aconseguir 18 medalles a Gallur en el Campionat d’Espanya sub16 en Pista Coberta ajornat des del mes de març per la pandèmia

El debat de si s’havia de celebrar o no ja ha passat a millor vida. Almenys, quan succeeixen aquestes coses, t’has de quedar amb allò positiu de l’experiència, amb allò tangible, amb allò que pots valorar i està a la teva mà. Pel que fa als clubs catalans i als atletes, només podien participar, buscar les millors marques i provar de pujar al podi. I al final el resultat no podia haver estat millor.

Fins a 18 medalles es van aconseguir a Madrid, 5 Ors, 4 plates i 3 bronzes. A nivell femení, el botí fou molt més alt, doncs es van aconseguir 13 de les 18. El CA Manresa, amb tres medalles, va ser el club català més destacat, tot i que el Muntanyenc de Sant Cugat en va aconseguir dues.

Dels cinc ors, dos eren molt esperats, però no obstant va valer la pena gaudir de les curses. En el 300mll, la Laia Zurita (UGE Badalona) va batre dues vegades el seu propi rècord de Catalunya. En la final va acabar amb un espectacular registre: 39.41 segons. El futur d’aquesta atleta és molt prometedor. També ho és el d’Adrian Gómez, que va tornar a demostrar ser el millor sub16 estatal en els 1000mll. 2:37.36 de marca final i un nou or per l’atleta de l’UA Barberà.

Adrian Gómez entrant triomfant a meta. Foto Atletismo RFEA /Miguelez

Dos dels ors van tenir regust a sorpresa. El primer, el d’Elda Romeva en el Triple Salt, que va aconseguir en l’últim intent. L’atleta del Muntanyenc va obtindre una marca de 12.02, seguint amb la bona tònica de saltadors del conjunt de Sant Cugat. Pel que fa al 1000mll femení, Marta Mitjans es va imposar a les seves contrincants catalanes, obtenint un or màgic amb temps de 2:55.81. Just per darrera apareixeria Bemnet Vidal, la recordwoman dels 1500 obstacles de la categoria, que acabava amb 2:56.22.

L’últim Or seria el de Silvia Ruiz. L’atleta del Pratenc també viuria un intens duel amb una atleta catalana, Maria Pujol, del CA Laietània. Amb la mateixa marca, 3.31, però amb un millor encert de salts en intents anteriors, Ruiz guanyava la partida a Pujol, que no obstant sumava una plata amb doblet català al podi.

Elda Romeva en el moment de rebre la medalla d’or. Foto Carrer Lliure

L’altre podi compartit català va ser en la llargada. No hi va haver campiona, però sí plata i bronze per atletes de casa. Blanca Weber, del CE Penedès, sumava la plata després de fer bo el primer salt (5.23m). El bronze seria per a Paula Niubó, del Terres de Ponent, amb un millor salt de 5.20.


En la velocitat també es van viure grans moments. L’atleta del JAS, Arnau Garcia Garcia-Mochales, va batre el rècord CAT dels 60mll baixant en la final per primer cop de 7 segons (6.98). En condicions normals hagués guanyat el bronze, però dos atletes van ser superiors a ell. En la prova femenina, l’atleta del Cornellà Atlètic, Neus Núñez, aconseguia la plata amb marca de 7.85s.

Arnau Garcia rebent el bronze en el podi. Foto Carrer Lliure

Altres plates catalanes també van tenir regust a victòria. Biel Cirujeda aconseguia el sots-campionat en el 300mll amb una gran marca de 35.88, només superat per David Garcia, un dels millors atletes del campionat. Quelcom semblant a Martí Serra, que havia de suar per lluitar l’or davant d’un excel·lent Teum Michel Van Veen, i al final havia de conformar-se amb la plata amb una marca de 4.21m.

Les últimes plates les van aconseguir Aleix Fuchs, del Muntanyenc, en llargada (6.51m, només superat en l’últim salt per Celso Díez), Marwa El Khouya, del Terres de Ponent, al 3000m, amb marca de 10:10.09 i Daniela Fernàndez, del CA Olesa, que aconseguia la segona plaça al Pes amb 13.08.

Laia Zurita arribant a meta del 300. Foto Atletismo RFEA/ Miguelez

Pel que fa als bronzes, cal destacar el d’Ona Bonet a l’alçada, amb 1.66m (l’actual atleta amb la millor marca catalana sub16) i Irina López, del FAC Valls, que acabava tercera en els 600mll (1:37.07).

Atletes com Adrian Priego (Perxa), Pol Leal (60mll), Adrià Alsina (Hexatló) o Laia Rodríguez (llargada) també van obtenir bones posicions finals.

La temporada 2020 en pista s’han tancat i ho fa fet com gairebé mai, amb un campionat anterior. La pandèmia de la COVID-19 està provocant aquest tipus de situacions. Desitgem que el proper any pugui haver un ordre més real, tenint en compte que això seria una bona notícia a nivell sanitari.

Els resultats els podeu visitar aquí