Sport: Bernat Erta podria marxar als Estats Units

Sport: Bernat Erta podria marxar als Estats Units

L’atleta del FC Barcelona podria entrenar la temporada que ve en una universitat texana. Aquesta idea fa molt de temps que la planteja amb l’entorn familiar i es podria donar durant el curs vinent

Bernat Erta és un dels atletes amb més futur de l’atletisme català. Malgrat la seva joventut, ja l’hem vist competir a alt nivell en campionats d’Espanya absoluts i fins i tot en europeus, on té una medalla en relleu 4×400 en Pista Coberta.

Temporada rere temporada, Erta creix i millora la seva marca de 400mll. Aquest any ha aconseguit el rècord europeu sub20 PC amb 46.73. Malgrat l’obligada aturada actual a causa del coronavirus, els atletes continuen preparant Aire Lliure i també la temporada vinent. Temporada la qual podríem veure a Erta als Estats Units.

Segons una informació apareguda avui al Diari Sport, l’atleta lleidatà ha rebut una proposta ferma de la Texas Tech University, ubicada a Lubbock (Texas). Així com també va fer el seu germà Arnau, en Bernat Erta tindria aquesta opció de cara a la temporada que ve, on podria seguir amb seus estudis universitaris i també entrenar en unes condicions òptimes de cara a la seva millora.

El seu entorn familiar no ha amagat mai que seria una bona opció (igual que ho va ser amb l’Arnau) i donarien el vistiplau a aquesta proposta. No obstant, degut a la situació mundial actual, haurem d’esperar per saber, d’entrada, quan finalitza la temporada, a més de veure com acaba en Bernat l’Aire Lliure. De moment, en Pista Coberta, a banda del rècord europeu sub20, va aconseguir la 4ta posició en el 400mll de l’absolut d’Espanya i la plata en 200mll en l’absolut català, just per darrere de Pol Retamal.

distancia ı mans ı mascareta