Sant Antoni agrada

Sant Antoni agrada

Cursa Moritz Sant Antoni, la mare de les curses de barri de Barcelona es va celebrar, el passat diumenge 19 de gener sota l’amenaça de la borrasca Glòria. Afortunadament Glòria va endarrerir la seva arribada i la cursa va poder transcórrer amb normalitat. Els més ràpids entre els 3.500 corredors van ser en Dimitrijs Sergojins i Gema Barrachina.

L’Atlètic Club Esport i Natura i la Penya Barcelonista l’Eixample Can Conesa organitzen de manera exitosa la Cursa Moritz San Antoni, que en aquesta 42a edició de la cursa de 10km va tenir a gairebé 3.500 corredors arribats a meta, entre els quals més 900 van ser dones. També es van realitzar curses de promoció de categoria Sub10, Sub12, Sub14 i Sub16 amb un total d’uns 300 atletes. A la època actual on la majoria de curses populars perden corredors d’un any per l’altre, que la Cursa de Sant Antoni mantingui uns números estables demostra que fan una bona feina.

Sortida de la cursa de promoció. Foto: JJVico

A Sant Antoni com a poques curses es valora la presència de corredors d’alt nivell catalans i també es cuida al corredor popular.  En homes 10 atletes van finalitzar per sota dels 32’ i en categoria femenina 13 van finalitzar per sota dels 40’, això reflexa el bon nivell mig present. Per altre banda, entrenaments dirigits durant les setmanes prèvies, sortida en 4 onades, 4 cronos a meta, circuit ampli, bon avituallament final i serveis de guarda roba i vestidors a prop de meta, són fets que agraeix el corredor popular.

En el terreny atlètic, els campions d’aquesta edició Dimitrijs Sergojins (CA La Sansi) i Gema Barrachina (Rios Running) amb unes marques de 29:55 i 34:09, es van quedar a prop dels rècords de la cursa, que són 29:38 i 34:05 de Driss Lakhouaja i Meritxell Calduch respectivament. Tenint dades del palmarès des de l’any 1.997, podem dir que Driss Lakhouaja és el rei de la Cursa Sant Antoni, doncs va guanyar 8 edicions de manera ininterrompuda en el període 2009 al 2016, també podem destacar altres campions com Benito Ojeda, Joan Viudes i Ibrahim Ezzaydouni. En l’apartat femení amb 3 victòries Txell Calduch i Hasna Bahom i amb 2 Carme Ballesteros i Míriam Ortiz.


Arribada Gema Barrachina Foto: JJVico

Els podis d’aquesta edició es van completar amb Míriam Ortiz (AA Catalunya, 34:32) i Anna Godoy (Independent, 35:52), i amb Mohamed El Ghazouany (Independent, 30:08) i Ruben Palomeque (3comsquad, 30:13) en categoria masculina. Destacar la presència d’en Carles Castillejo (31:30) i d’en Driss Lakhouaja (33:16) que aquest any com a populars d’alt nivell no van voler faltar a la cita.

Una altre participació destacada va ser la d’Alex Roca esportista multidisciplinar que tot i els obstacles que ha de superar ha finalitzat diverses triatlons, la Mitja Marató de Barcelona i la Titan Desert 2019. Alex Roca nascut al 1991 va patir un herpes cerebral que li va provocar una paràlisi cerebral del 76%, afectant de manera important a la part esquerra del seu cos. Tot i això en Alex el passat diumenge a la Cursa Sant Antoni aconseguia una nova millor marca personal de 1:03:00 en 10km (temps real).

Per completar la matinal atlètica enguany es va celebrar la II Milla Mundial de Miops, que té per objectiu conscienciar a la societat sobre un dels grans problemes del segle XXI, la pandèmia de la miopia. Per participar en aquesta milla urbana era necessari acreditar la condició de miop mitjançant un certificat expedit per un òptic optometrista. Els més ràpids d’aquesta particular cursa van ser Kay Eckelt (5:15) i Marta Girós (5:51), d’un total de 83 miops participants. Els oftalmòlegs aconsellen reduir el nombre d’hores d’exposició a pantalles, incentivar les activitats a l’aire lliure i realitzar revisions visuals periòdiques.

Disponibles els resultats a la web de Xipgroc.cat i ampli reportatge fotogràfic a càrrec de JJVico.