Protagonisme de promoció i màster

Protagonisme de promoció i màster

Aquest cap de setmana es disputen tres campionats estatals més. A casa nostra gaudirem del més destacat, el Campionat Sub16, que viurem a Granollers. També es disputarà el Sub14 i el Màster de 1a Divisió.

Granollers acollirà el Campionat d’Espanya Sub16 a partir d’aquest dissabte i fins diumenge, serà la pedra de toc més important de l’any pels atletes catalans de la categoria, doncs no van poder disputar el Campionat de Pista Coberta degut a l’arribada de la pandèmia de la COVID-19.

Serà un campionat diferent, doncs per primer cop tota una federació no podrà portar els seus atletes a competir. Navarra ha confirmat que no podran assistir els inscrits degut a les restriccions a la comunitat navarresa i per tant un gruix destacat no vindrà a Granollers.

Amb tot, el Club Atlètic Granollers ha preparat amb totes les ganes la celebració d’aquest campionat que començarà dissabte a 11.30 amb la disputa de l’hexatló femení i finalitzarà la primera jornada a 17.30. Diumenge continuarà aquest campionat.

Gairebé un centenar d’atletes catalans buscaran obtenir les millors marques possibles en les seves proves, una cinquantena de noies i una quarantena de nois. Cal destacar diverses futures figures catalanes que tenen clara opció a medalla.

El Campionat Estatal Sub16. Cartell de RFEA I CA Granollers

En velocitat veurem noms com el d’Arnau Garcia (campió català en 60m), Pol Elvira o Neus Núñez, que parteix amb una de les millors marques de les inscrites en 100mll (7.90). En els 300mll, la gran candidata és l’atleta de L’UGE Badalona Laia Zurita, que arriba amb marca de 39.92 amb la millor marca de les inscrites.

En mig-fons, cal destacar la presència d’Adrián Gómez, de l’UA Barberà, amb la segona millor marca en 1000m. En categoria femenina, Carla Bisbal i Marta Mitjans parteixen amb moltes opcions d’aconseguir medalla als 1000m, doncs arriben amb les dues millors marques.

En tanques, David Pérez, de l’Avinent Manresa, arriba amb la millor marca en els 300mt (40.34), o Ivana Rubio, tercera millor marca en categoria femenina. En els obstacles, Bemnet Vidal (Nou Barris) buscarà l’or als 1500m obstacles, amb la millor marca. D’altra banda, Aniol Clavell (CA Olot) arriba amb la tercera millor marca.

En salts cal destacar la presència de Martí Serra (Avinent Manresa) en perxa, amb la segona millor marca, Aleix Fuchs en llargada (4a millor marca), Ona Bonet, la rècordman catalana de la categoria en alçada (1.65m i tercera en la llista) i Maria Pujol, del CA Laietània i millor marca en Perxa.


En llançaments, dos noms: Aleix Camats i Hailu Estrampes. El primer lidera la taula d’inscrits en disc amb molta diferència (59.57) i també està present al Pes (3r). D’altra banda, l’atleta del CA Ascó lidera la Javelina i també buscarà competir en d’altres proves. En categoria femenina, Daniela Fernández es presenta com a tercera en el Pes i Aina Solé 3a en Disc.

En marxa, cal estar molt pendent de Griselda Serret, dominadora catalana i que arriba amb la segona millor marca en els 3000mm.

També presents el 4×100 masculí de l’Avinent Manresa i el 4×100 femení del CA Canovelles. Aquí trobareu els inscrits genèrics i aquí els de relleus.

A Madrid viurem el Campionat d’Espanya Sub14, en el format de grups anomenats “Triatlons” i amb la presència d’una desena d’atletes catalans. El CA Vic, que va quedar 6è femení en el campionat de clubs de la categoria i el Dinamik Vilanova els clubs amb més atletes catalans.

Ferran Pujol (CA Vic i Trialtó B), Óscar Curto (Dinamik Vilanova i Triatló C), Mario Stefanov (CA Ascó i Triatló C), Lucía Jiménez (CA Sant Just i Triatló A), Miquelina Gorgals (CA Vic i Tritatló B), Asha Padrós (CA Vic i Triatló B), Lara Ruiz (Dinamik Vilanova i Triatló B), Laura Santanera (CA Vic i Triatló B), Fiona Cavilli (CA Vic i Triatló C) i Núria Sañas (CA Vic i Triatló E).

El cartell de RFEA del Campionat de Catalunya Sub14

A les 12h del dissabte comença el Campionat i s’allargarà fins a les 17h. Aquí podreu trobar els inscrits.

Finalment, a Torrevieja, viurem el Campionat Màster de Clubs de 1a Divisió. Finalment, la Copa de Segona no es disputarà degut a la pandèmia, però podrem viure les evolucions de dos clubs catalans a les proves de 1a.

En aquest cas, Pratenc AA i Barcelona Atletisme participaran en el Campionat, en el cas del club del Baix Llobregat en ambdues categories (femenina i masculina). Es disputarà el dissabte en jornada sencera i començarà a les 15.20 fins a les 19h. Aquí trobareu els inscrits.

Tots aquests campionats els podreu seguir a nivell informatiu per Carrer Lliure.