Protagonisme als màsters

Protagonisme als màsters

Barcelona Atletisme i CA Nou Barris van aconseguir els títols de campions de clubs de Catalunya a nivell masculí i femení. Notes positives i negatives en un bon ambient dins dels nostres atletes més veterans

És complicat entendre els resultats del Campionat de Clubs màster un cop observes la primera vegada totes les marques. De fet, des de Carrer Lliure vam corregir una notícia dissabte, doncs vam donar com a campió al Barcelona Atletisme en categoria masculina quan era el CA Nou Barris, malgrat l’empat a punts final. Mancava fer la resta de la pitjor marca, que no s’ha de computar en el resultat final. Recordem que segons els reglament la classificació a cada prova es fa en funció del coeficient (resultat de la marca i edat del atleta contra la taula WMA de valoració de la RFEA) i puntuant-se segons el nombre de clubs inscrits/participants (13 en els cas dels nois i 7 en el de les noies).

Diversos atletes van mostrar aquesta inquietud el mateix dia en front a aquest fet. Fer servir el coeficient com a criteri per la classificació final (i els punts) pretén premiar el valor de la marca i no la marca en sí, però obliga a presentar atletes en totes les proves i fer la teva millor marca i després esperar la classificació final on la millor no ha de ser la més valuosa. Poca cosa es pot extreure d’un sistema que s’utilitza des de fa anys.

Els veterans del Barcelona Atletisme masculí celebrant el segon lloc. Fot de BCN Atletisme

Dit això, cal reconèixer la feina de diversos clubs en l’àmbit màster. Sens dubte, el gran beneficiat va ser el Barcelona Atletisme, campió en categoria femenina i sots-campió en masculina, mostrant múscul des de l’inici i guanyant 8 proves entre les dues categories.

A banda d’aquest fet, i com sempre, destaquem la presència d’atletes molt veterans, que dignifiquen el nostre esport i ens demostren que no cal ser jove per sumar punts. En velocitat (prova destinada normalment a la gent jove) vam poder veure com el CA Igualada portava a un atleta M-90, en Lluís Marimon, que acabava la cursa en 17.11, sumant dos punts pel seu club. Però més impactant va ser veure com Jose María Ribera, de 90 anys, guanyava la prova de pes (mitjançant els percentatges de l’edat) al fer una marca de 5.59.

Les atletes de l’Avinent Manresa amb el títol de sots-campiones de Catalunya. Foto de CAM

En categoria femenina també cal destacar la feinada de l’Avinent Manresa. El club del Bages destaca en l’esport femení en gairebé totes les categories, doncs tenia el mateix cap de setmana representació a València en el Campionat Absolut de Clubs estatal (Copa Iberdrola) i a Sabadell, guanyant la plata en el campionat màster. Tercer seria el Lluïsos de Mataró, superant al Cornellà gràcies a la resta de les millors marques, acabant el conjunt del Baix Llobregat en 5a posició.


La millor marca, o més valuosa per tan per cent, seria per a la Teresa Vegas, del JA Sabadell, que en categoria W60 va aconseguir una marca de 5:55.77 en el 1500, amb el 94.59%. En homes, la millor marca seria per l’Albert Pedrero, que aconseguint una marca de 8.94s al 60mll (categoria M-75) va sumar 96.60% (Pratenc AA).

El podi en categoria masculina estaria format pel CA Nou Barris, que va 134 punts (amb 5 per descomptar), sumant la medalla d’or per davant del Barcelona Atletisme, també 134 punts però veient com li descomptaven 6 punts. El tercer classificat va ser el Pratenc AA, amb 120 punts. El conjunt de la meridiana va guanyar en 5 proves, destacant al 400mll el sempre present Miguel Antonio Jalón i en Triple Albert Andrade (12.55).

Carlos Teruel en el salt en perxa. Foto de Universitari

El nivell del Campionat de Clubs va pujar al rebre a atletes màster que podem considerar com representants catalans a nivell estatal, atletes que encara competeixen sovint amb els atletes absoluts, com son el cas d’Abdeslam Louah (Barcelona Atletisme), Maite Marzo (Avinent Manresa), Adhara Barril (Cornellà Atlètic), Xavier Sánchez (UCA), Roger Vila (Barcelona Atletisme), Carlos Teruel (Universitari) i Mireia Gorju (Barcelona Atletisme).

El 15 de febrer es disputa a Sabadell el Campionat de Clubs màster d’Espanya, on veurem els millors atletes de les categories veteranes a nivell estatal, amb un bon grapat de catalans que voldran guanyar a casa i poder gaudir de la pista que els veu competir cada cap de setmana.

Els resultats finals al web de la federació catalana