Prèvia de l’Absolut: Alcobendas

Prèvia de l’Absolut: Alcobendas

Salts a alcobendas

La jornada de dissabte concentrarà les proves de salts horitzontals i del salt d’alçada a les pistes d’atletisme d’Alcobendas. Fins allà s’hi desplaçaran un total de 9 atletes catalans, cinc homes i quatre dones.

L’únic especialista que arriba entre els tres primers del rànquing estatal de l’any és el Ramon Adàlia (AA Catalunya) en la prova del triple salt. Tot i això, la seva companya de prova i club Naiara Estanga, i tant el Xesc Tresens (FC Barcelona) com l’Eduard Fàbregas (At. Intec-Zoiti) en alçada són tres atletes que poden estar lluitant per posicions de privilegi i, perquè no, somiar amb aconseguir un metall.

Alçada

El pes de la prova a nivell català recaurà sobre la Mar Vico i el Xesc Tresens, ambdós representants del FC Barcelona, i sobre l’Eduard Fàbregas (At. Intec-Zoiti) i el jove Àngel Torrero (AA Catalunya). La primera, especialista en proves combinades, s’ha decidit en aquesta ocasió a disputar la prova individual. El seu estat de forma és una incògnita, en no haver competit en tota l’estranya temporada estival. El segon i tercer, instal·lats ja fa unes temporades en la part alta de les llistes espanyoles, compten amb un millor salt de 2.17 realitzat aquest hivern, i un de 2.16 de l’estiu passat respectivament. No obstant això, en l’única competició que ha realitzat a finals d’estiu, el Xesc s’ha quedat en 2.07, mentre que l’Eduard ha arribat als 2.04, registres que els allunyarien de la disputa dels metalls. Per últim, l’Àngel compta amb un registre de 2.13 en pista coberta, tot i que a l’estiu tot just ha pogut superar els 2.01.

Els favorits a endur-se la prova són la Saleta Fernández (Valencia CA) i el Carlos Rojas (Unicaja Jaén), líders de la llista de l’any. En nois, cal no oblidar el Miguel Ángel Sancho (Playas de Castellón) que, tot i arribar amb un registre discret (2.09) és sempre candidat.


Llargada

Juliet Itoya i Jean Marie Okutu, ambdós defensors del FC Barcelona, són els clars candidats per endur-se la victòria a la prova de salt de llargada. Amb ells competiran dos catalans. L’Elena Llobera (Ria Ferrol), coneixedora del que és saltar més de sis metres, arriba amb unes marques discretes a Alcobendas: les seves dues competicions de l’estiu han estat de 5.56 i 5.39 metres. Per la banda masculina, el Jordi Yoshinori Matsuoka (CA Igualada) arriba sense haver competit al llarg dels darrers mesos, de manera que el seu estat de forma és un misteri absolut. El registre que li queda més a prop són els 7.42 que va marcar en pista coberta.

Triple salt

La opció més clara d’un podi català arriba en la darrera prova de la jornada de dissabte. Un concurs de triple salt en el qual l’únic favorit és el castellonenc Pablo Torrijos (Playas de Castellón), que buscarà millorar el seu propi rècord d’Espanya. Però com anunciàvem, el Ramon Adàlia (AA Catalunya) està ben posicionat al rànquing estatal. Després de saltar 16.35 en la temporada sota sostre, aquest estiu ha tornat a superar els 16 metres, essent un dels tres espanyols en aconseguir la fita. Fins on arribarà el català?

A l’apartat femení trobem una doble presència catalana. Per una banda, la Naiara Estanga (AA Catalunya) parteix de la sisena posició en el rànking d’inscrites amb 12.70 metres. Ara bé, es tracta d’un salt realitzat amb un vent en contra de 2.1 m/s, cosa que fa pensar en què pot sumar algun centímetre al registre. Per entrar al podi, però, segurament caldrà superar els 13 metres, fita que ha aconseguit en repetides ocasions durant l’hivern i en temporades anteriors… D’altra banda, trobem inscrita la sabadellenca Sheila Dobon (JA Sabadell), qui no ha pogut arribar als 12 metres aquest estiu. El seu objectiu serà apropar-s’hi al màxim.