Poc a poc les pistes recuperen el color

Poc a poc les pistes recuperen el color

Aquesta setmana es preveu l’obertura de les pistes de Barcelona i de L’Hospitalet. A les àrees de Girona, Tarragona i Lleida la gran majoria de clubs ja s’han posat a treballar

Aquest mateix dilluns han entrat a la Fase 2 les àrees sanitàries de Lleida i Barcelona unint-se així a Catalunya Central i de Girona. D’altra banda, entren en Fase 3 el Camp de TarragonaTerres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran.

Cada setmana fem un repàs a l’estat de les Pistes d’atletisme i dels clubs que poc a poc van retornant a la normalitat, tot i que encara hi ha instal·lacions per obrir.

Del primer grup cal destacar alguna novetat respecte la passada setmana. Tortosa, Reus i Amposta ja han obert les pistes d’atletisme i els seus clubs han pogut accedir-hi. La pista d’atletisme de Tarragona (estadi Natàlia Rodríguez) va poder obrir pels DAN i DAR, i vam veure a atletes com Mireia López començant els entrenaments. Els federats del CAT o el Nàstic, a priori, podran entrar a partir de la setmana que ve (15 de juny), doncs l’Ajuntament va confirmar que durant la Fase 3 s’hi donaria accés, però recentment ha especificat que les pistes en concret trigaran encara una setmana més.

En el cas del Vendrell, les entitats esportives del municipi ja han mostrat la seva desaprovació davant de la mesura de no obrir encara cap instal·lació. El club d’atletisme, Runners El Vendrell, vol demanar poder entrar o com a mínim que durant l’estiu s’arregli el tartà. Les pistes de Valls només havien obert les portes per a l’atleta olímpica Marta Galimany, tot i que avui ja ho han fet per a la resta d’atletes (FACVAC). Les de Torredembarra van obrir per a Berta Castells, mentre que pistes com Cambrils o Ascó encara no han obert.

Del segon grup (Girona, Lleida Catalunya Central més Garraf i Alt Penedès, ara mateix en Fase 2), havíem explicat que la gran majoria de pistes havien obert als seus atletes, amb diferents mesures. Així, les pistes de GironaFigueres, Palafrugell, Olot, Torelló, Lloret, Canet de Mar, Calella, VilafrancaVilanova, Igualada i Manresa ja tenien les portes obertes, i clubs com el GEiEG, el CAF, el CA Vilafranca, el CA Manresa, el CA Lloret o el Dinamik Vilanova havien començat amb els entrenaments dels seus grups. En algunes pistes, com a Olot, les normes demanen córrer per carrer 1 o 6, guardant 30 metres de distància i utilitzar el 3 o 4 per avançar. A Berga, el JAB no disposa de pista, però des de la passada setmana ja entrenen al seu circuit de cros. A Vic reobren avui les pistes amb aforament limitat.

A l’àrea sanitària de Lleida, la pista d’atletisme de Les Basses de la capital va obrir fa dues setmanes amb grups reduïts i demanant cita prèvia. Vam poder veure atletes com Aleix Porras, Bernat o Arnau Erta entrenant amb regularitat. També a Mollerussa les pistes estan obertes pel AA Xafatolls i pels atletes DAN com Arnau Monne, el qual vam veure en un vídeo durant la setmana. Arbeca també va obrir les pistes de cara a que el JA Arbeca pogués reprendre l’entrenament.

Amb la unificació de les àrees de Barcelona, també van arribar novetats pel que fa a les pistes. Aquí romanen el gran gruix de clubs catalans i de pistes d’atletisme i ara ja han entrat en Fase 2. Anem a fer un ràpid repàs de com queda la situació:

Barcelona ciutat trobem quatre pistes d’atletisme (Mar BellaNou BarrisSerrahima i UB) amb sis entitats (CA Nou BarrisBarcelona AtletismeCE UniversitariAgrupació de CatalunyaCA Canaletes FC Barcelona). Tal i com va explicar el regidor d’esports de la ciutat, David Escudé, a partir d’avui les pistes ja poden obrir. El CEM Mar Bella va confirmar que ho faria a partir de demà. Pel que fa a la resta tot depèn de la prestesa del mateix Ajuntament. Pel que fa al CE Universitari, la seva pista pertany a l’UB i de moment no tenen notícies de la seva obertura.

A la comarca del Baix Llobregat (i Barcelonès Sud) és on es concentren més clubs. L’Hospitalet Atletisme, a priori, obrirà les seves pistes aquesta setmana, després de rebre la confirmació del seus ajuntament. També avui podria començar el Club Atletisme Sant Boi, després de la confirmació de l’Ajuntament d’obrir les pistes. L’atletisme Sant Just, que entrena a Sant Feliu de Llobregat, pot entrar a partir d’avui a les pistes, demanant cita prèvia, després de la reobertura de les instal·lacions. No obstant, el club ha confirmat que de moment els seus grups entrenaran al carrer, doncs només es pot entrar a la pista a nivell individual. Pel que fa al Prat del Llobregat, el Pratenc podrà entrar a les pistes a partir de la Fase 3.


Un cas a destacar és el del CA Gavà. Després de tenir-ho tot preparat, l’alcaldessa els hi va explicar que la intenció del municipi és poder obrir les pistes a la vegada amb la resta de municipis del Baix Llobregat. Per tant, tenint en compte que el gran gruix vol començar a obrir a partir de la Fase 2, la confirmació hauria d’arribar en breus.

Cornellà del Llobregat, seu del Cornellà Atlètic, la pista es va reobrir el passat dimarts només pels atletes DAN i DAR. Veurem si, com succeeix amb d’altres municipis del Baix, l’ajuntament permet l’entrada també a la resta de federats a partir d’aquesta setmana. Pel que fa als Ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, Martorell Viladecans encara no han informat de quan obriran les pistes, i els seus clubs no tenen constància de la situació a hores d’ara. Els primers, amb el CASAB com a club de referència, encara esperen resposta.

El primer club en poder accedir a les pistes va ser el CA Olesa. El seu ajuntament va decidir obrir les portes, encara que només per al grup dels llançadors del CAO, amb grup reduït i torn diari i amb l’atleta DAN Olga Morraja. També estarem pendents si com altres municipis del Baix Llobregat, aquests decideixen obrir a la resta d’atletes.

A la zona del Barcelonès Nord i el Maresme destaquen diverses ciutats importants amb Pistes, amb una novetat important. A Badalona les pistes continuaran tancades, després de no rebre encara el vistiplau de l’Ajuntament. Quelcom semblant a Santa Coloma de Gramenet, on el consistori ja va avisar que les pistes encara no es podrien obrir i deixa la decisió per després de Sant Joan (Fase 3 en endavant). A Mataró, on resideixen dos clubs (Lluïsos i Laietània) l’ajuntament va informar que avui mateix s’obriran les pistes d’atletisme amb una sèrie de “restriccions”, bàsicament les mateixes que al gran gruix de municipis (cita prèvia i grups reduïts).

Al Vallès Occidental, la situació s’ha anat normalitzant. A les dues principals ciutats ja es pot practicar atletisme a les pistes. A Terrassa van obrir fa dues setmanes i els grups de l’UAT ja van poder accedir, amb limitacions i mesures de seguretat. A Sabadell, el complex esportiu de Sant Oleguer (on resideix la pista d’atletisme Josep Molins), va obrir les seves portes el passat dilluns, amb el 30% de l’aforament i demanant cita prèvia (1h i 15min cada grup).

Pel que fa a la resta de ciutats, a Sant Cugat del Vallès les pistes (ZEM La Guinardera) reobren avui les portes amb mesures de seguretat. Ja havia començat l’activitat el CAR de Sant Cugat pels atletes DAN. A Rubí, els atletes de l’UAR no poden entrar encara a les pistes, com va informar el club en un comunicat. A Castellar del Vallès encara no s’han obert, després de que el CAC s’hi va negar fins que no es compleixin les mesures adients d’higiene.

Ripollet, el RUA ja va poder iniciar els entrenaments al seu mòdul d’atletisme en grups de 10 persones. A Barberà del Vallès, l’IEM Can Llobet va obrir les portes amb cita prèvia. A Montcada i Reixac també vam veure com a mitja setmana el JAM podia entrar a la seva pista d’entrenament amb petits grups després de rebre el vistiplau de l’Ajuntament. .

Al Vallès Oriental, Granollers obre avui les pistes d’atletisme i el seu club, el CAC, comença els entrenaments amb els seus grups majors de 14 anys avui mateix. A Parets del Vallès també van reobrir les pistes, només destinades al CAP i amb un aforament màxim de 10 persones. Mollet del Vallès és un altre dels municipis que dona accés a les instal·lacions d’atletisme, amb grups reduïts i cita prèvia. De fet, vam veure ja a Carmen Sànchez, atleta del València Atletisme, començant els entrenaments a la pista del seu poble. A Montornès del Vallès es van obrir amb les mateixes restriccions: cita prèvia i grups reduïts.

Al Baix Montseny, Sant Celoni compta amb Pistes d’atletisme i dos clubs (CA Baix Montseny i CA Sant Celoni), i el proper dimecres 10 de juny veuran com poden tornar a entrenar dins de les instal·lacions, amb grups reduïts de 15 persones i només els atletes federats. .