Oukhelfen no ha tocat sostre

Oukhelfen no ha tocat sostre

La Bolsa del Corredor entrevista a Maria Carbó, la seva entrenadora. Carbó, que acaba de ser mare, entrena l’atleta del Playas de Castellón des de categoria junior i li augura un futur molt gran

Abdessamad Oukhelfen és un dels atletes amb més futur de Catalunya, però també té un enorme present, com estem comprovant des de la passada temporada. Una de les claus és la bona relació amb la seva entrenadora, Maria Carbó, que intenta treure el màxim resultat del seu petit grup de grans atletes.

És el que es pot extreure de l’entrevista feta per La Bolsa del Corredor (en el seu espai radiofònic La Radio del Corredor) aquest passat dimecres. Carbó, en declaracions al mitjà afiliat a SPORT, explica les sensacions que té amb Oukhelfen: “El treball amb ell ha sigut molt progressiu i també m’ha facilitat molt el treball la seva manera de ser. Mai ha tingut pressa, feia el que jo li deia i es limitava a això. Any rere any hem augmentat el volum d’entrenament, la intensitat i hem anar incorporant noves coses” explica l’entrenadora.

Carbó explica en l’entrevista els problemes durant la temporada anterior degut a la manca de la doble nacionalitat: “la temporada anterior a rebre la nacionalitat va ser la més dura. Sempre tens l’esperança de que arribi, que queda poc, però veus com passen les temporades i no arriba, s’escapen oportunitats. Per a ell hi havien moments de desànim i frustrants en els que em tocava tranquilitzar-lo i dir-li que tingués paciència i que es fixés amb com estava creixent” explica la líder del Xef’s team.


Oukhelfen, segons el seu entorn, no té sostre: “Ara entrena a un nivell molt alt, però crec que està molt lluny de la majoria dels atletes que estan aconseguint resultats similars a ell. Dient això et dones compte que té molt de marge, i crec que encara estem per veure el millor Oukhelfen” explica Maria Carbó.

L’entrenadora no pensa en que Oukhelfen pugui marxar del grup, tot i que pugui ser una possibilitat en el futur, i aspira a veure’l a Paris 2024. D’altra banda, a l’entrevista també parla d’un altre dels seus atletes, Jordi Torrents: “Té una lesió psicosomàtica; durant tot aquest temps li han fet proves i no acaben de veure quina lesió té. Segueix amb molèsties, però també decidim entrenar amb aparent normalitat. No sabem si aturar-nos o no, així que ara estem tornant a entrenar però no acabar d’estar fi” admet Carbó.

A Abdessamad Oukhelfen el veurem al Campionat d’Espanya de 10.000. A més a més el veiem a la llista d’inscrits de la federació Catalana al proper campionat de Catalunya sub23 de Pista Coberta, tot i que Carbó no veu que aquesta superfície sigui la prioritat, explica en el mateix mitjà de comunicació.