Neix el club Atletisme Terres de ponent

Neix el club Atletisme Terres de ponent

AA Xafatolls i Lleida UA unifiquen les seves bases i creen aquesta nova entitat, de cara a competir amb més potencial en les competicions a nivell català

L’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa i el Lleida Unió Atlètica han decidit unir les seves forces en els seus equips base, i a partir d’ara competiran en els campionats de clubs sota el nom d’Atletisme Terres de Ponent, una nova entitat que ajudarà a millorar el nivell d’ambdós clubs.

Això és el que se’ns destaca de la informació extreta avui del diari SEGRE, on explica en un article aquesta nova creació. Sempre segons el mitjà de comunicació lleidatà, en competicions d’àmbit provincial cada un competirà com fins ara, amb el nom de l’actual equip, i només afectarà des dels sub10 fins als sub16. Les categories de sub18 a veterans, passant per l’absoluta, seguiran competint amb els seus respectius clubs.

Eduard Aixalà, president del Xafatolls, assumirà la presidència del nou club. Ell mateix, en declaracions a SEGRE, explica que es trobaven sempre en una situació complicada quan anaven a determinades competicions perquè no podien conformar els grups. Amb el suport del Lleida UA, ara tot serà més fàcil. De fet l’objectiu és classificar-se pels campionats d’Espanya.

En el mateix article parla el president del Lleida UA, Sebas Vidal. Admet que també a ells els hi passava, que no podien conjuntar un bon equip de cara a les competicions de base, i amb aquesta unió es pot aspirar a millorar els resultats a nivell de club.


Son 160 les llicències tramitades pel nou club. La seva aspiració és arribar als 200 federats. Ambdós presidents posen l’accent en la necessitat de ser més competitius, i amb aquest acord les opcions creixen.

Les primeres competicions on veurem el nou club seran, precisament, aquest cap de setmana: En el campionat de clubs sub16 de Catalunya (Sabadell, el proper dissabte) i al Campionat de Cros de relleus Mixtos, que se celebra a Caldes de Malavella el diumenge.

Cal recordar que, malgrat que aquest acord no afecta a nivell absolut, el Lleida UA va acabar 7è amb els dos equips (masculí i femení) en el passat Campionat de Clubs A, salvant-se del descens in extremis. A més, aquesta temporada ha vist com atletes de nivell abandonaven el club (les germanes Radsma, per posar un exemple). Per tant, aquesta pèrdua de potencial exigeix respostes ràpides de la directiva de cara a tornar al nivell d’anys anteriors.

Aquest cap de setmana s’estrena doncs el nou Club Atletisme Terres de Ponent, encara no amb el nou uniforme, i amb tretze nenes a Sabadell i trenta-dos nois i noies a Caldes.