Lleida acull els campionats de promoció

Lleida acull els campionats de promoció

Durant dissabte i diumenge es va poder gaudir dels Campionats sub10, sub12, sub14 i sub16 a la capital del Segrià. Les mesures de seguretat van funcionar i els petits i petites atletes van poder desenvolupar les seves qualitats. Semblava estrany competir en la prova més important portant només un mes d’entrenaments.

Com hem fet en altres ocasions, comencem aquesta crònica destacant els Rècords aconseguits durant el cap de setmana. Per exemple, el d’Èrika Sellart en Javelina Sub14. L’atleta del Terres de Ponent va aconseguir el RCAM amb marca de 40.90 (ella ja té el RCAT). D’altra banda, en categoria sub16, Adrián Gómez aconseguia RCAM en 1000m amb marca de 2.34.23. A més, un dels millors atletes del moment en aquesta categoria, Aleix Camats (CAI) aconseguia el RCAT al Disc amb marca de 59.57.

La poca quantitat de marques superades entra dins del normal, tenint en compte el poc temps d’entrenament de la gran majoria dels atletes. A banda d’això, Terres de Ponent (Sub12), CA Vic (sub14), Cornellà (sub10) i Igualada (sub16) van ser els clubs amb més punts sumats unint categoria masculina i femenina.

Un dels podis del Campionat sub14. Foto Barcelona Atletisme

Entrant més en matèria, en categoria sub10 (la que menys atletes hi va aplegar), cal destacar que el Terres de Ponent va obtenir tres victòries (com la d’Etna Eroles al 1000 marxa o Ana Marín en els 1000m), el CA Mollet i la Colomenca dues (aquest últim amb el doblet de Dídac Timoneda en 60m i Alçada) i clubs com el Barberà, Tarragona o Cornellà també van obtenir diversos podis. Gairebé 100 atletes sub10 van competir a Lleida. Els resultats els podreu visitar aquí.

En categoria sub12, el Terres de Ponent va demostrar el perquè va aconseguir ser el conjunt amb més punts. Atletes com Sabrine Ednaoui (30.39 en pilota i 8.47 en Pes), Jan Tomás o Rafael Nairn en les tanques van ser dels atletes lleidatans més destacats, juntament amb Mariona Armero, medalla de plata en 60mt i Llargada. A banda d’ells, el Nàstic de Tarragona va obtenir un doblet amb Samuel Obro (Or en 60m i en llargada), o un bon paper del CE Universitari en categoria femenina (amb la victòria de Maia Salomón als 2000m). Els resultats els teniu aquí.


En categoria sub14, a banda del rècord d’Èrika Sellart, també cal destacar l’actuació del CA Vic, sobretot a nivell femení, amb els ors de Fiona Cavilli als 220 tanques, Laura Santanera als 1000 obstacles, Irati Blum en Disc i Núria Collell als 3000 metres. En nois, cal destacar a Lluc Subiros (CA Tarragona), autor d’un doblet en Perxa i Javelina i a Iván Martínez, del CA Sant Celoni, futur de la velocitat amb doblet als 80m i als 150mll. Cal destacar que el Terres de Ponent, igual que en sub12, va rematar una excel·lent competició (acabant segon a la taula de punts). Podeu visitar els resultats aquí.

El Terres de Ponent gran dominador en els campionats celebrats a Lleida. Foto TP

Finalment, la categoria sub16, que haurà de disputar en tres setmanes el campionat d’Espanya a Granollers, va tenir diversos noms propis, a banda de Camats i Gómez. En la velocitat, magnífic or d’Arnau Garcia amb 11.14, que hagués sigut rècord si no fos pel 2.1 de vent a favor. També cal destacar a Biel Cirujeda, que guanyava el 300 (37.15) i acabava sots-campió dels 100.

Hi havia molts ulls posats en Hailu Estrampes, de CA Ascó, un dels atletes amb més futur. Or en 600mll (1:28.32) i en Javelina (51.81). També doblet de David Pérez en tanques (100 i 300m), de Rubén Paredes (Plata en Llargada i Or en Triple) i doblet del Runners Vendrell en martell (Jordi i Daniel Pizarro).

A nivell femení, actuació destacada de Laia Zurita amb plata als 100 (només superada per Inés Gómez) i Or en 300mll. També vam viure el doblet de Paula Reyes en 100t i 300t i un nou títol d’Ona Bonet en alçada (1.58m). En els llançaments cal destacar el doblet de Daniela Fernández, del CA Olesa, amb victòries en el Pes i el Disc. També el Terres de Ponent va ser un dels clubs destacats, només per darrere del CA Igualada. Podeu veure els resultats aquí.

Bon format tenint en compte la situació actual, els quatre campionats es van poder disputar amb pocs contratemps i amb un ambient saludable. Amb tot, era evident que no es podrien veure les millors marques. En el cas dels sub16 encara manca l’últim tren en el Campionat d’Espanya, però com a mínim tots ells van poder gaudir d’una competició que s’havia ajornat una vegada i a principis de setembre no quedava clar si s’anava a disputar.