L’ESPORTIU: Villuendas partidari de l’ajornament dels jocs

L’ESPORTIU: Villuendas partidari de l’ajornament dels jocs

El president de la Federació catalana ho ha explicat en una entrevista a l’Esportiu de Catalunya

Joan Villuendas és partidari d’ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio, així com ho és la RFEA (tal i com vam veure en el comunicat emès ahir). Ho explica en aquesta entrevista a L’esportiu de Catalunya, on repassa el que ha succeït en els últims dies.

Villuendas admet que “hem de ser realistes, si els atletes no s’han pogut preparar adequadament i el ritme de competicions s’ha aturat durant molt temps serà molt complicat. De fet, des de la junta de govern de la federació espanyola ja hem demanat que s’ajornin recollint la veu majoritària dels atletes i entrenadors”

A més a més, el president de la federació catalana ha emès la seva opinió respecte al fet que en l’estat espanyol no es pugui practicar esport a l’aire lliure durant el confinament: “Jo crec que és millor ser el màxim d’estrictes quinze dies, o els que facin falta, i que a la llarga guanyarem temps per evitar la propagació. Si ho fem a mitges no ens en sortirem”


Al president no li consta que el CA Igualada tingui casos de Covid-19 (almenys oficials), tenint en compte que és un dels clubs dins de la conca d’Òdena (en total confinament).

De cara als atletes i persones relacionades amb la federació, el president explica la situació en la que es troba la FCA i les intal·lacions atlètiques en aquests moments: “Amb el reial decret, tots els centres d’entrenament i els estadis d’atletisme estan tancats, i tothom ha de preparar-se des de casa seva”. A més a més, anima a entrenadors i esportistes que es quedin a casa “Els entrenadors hi han de posar molta imaginació i continuar en la mesura que puguin la preparació dels seus atletes. La prioritat és la salut i han d’estar confinats perquè si ho fem bé i no sortim de casa la pandèmia s’acabarà abans”.

La FCA va ajornar totes les competicions programades fins al 19 d’abril.