L’Esportiu: Maria Vicente veu complicat anar a Tòquio

L’Esportiu: Maria Vicente veu complicat anar a Tòquio

L’atleta de L’Hospitalet explica en una entrevista al mitjà català que el seu objectiu és arribar a l’absolut de Paris de l’estiu. Vicente parla dels aspectes importants en els seus entrenaments i de com veu el seu futur

Maria Vicente, una de les fermes promeses de l’atletisme català, no creu que aquest sigui l’any per donar el salt a les grans competicions internacionals absolutes. Ho explica a l’entrevista que avui publica l’Esportiu de Catalunya, on s’expressa amb sinceritat dels objectius que té: tant el Mundial de Nanjing de Pista Coberta com els Jocs Olímpics de Tòquio son ara per ara metes difícils.

“És molt complicat anar a Nanjing perquè hi van dotze atletes i cinc ja estan classificades de l’any passat, de la campanya a l’aire lliure. Aleshores hi van les cinc millors de pista coberta i dues atletes més convidades”. Pel que fa a Tòquio, l’atleta comenta que “és difícil, però entre la 32 i la 50 potser hi ha 200 punts de marge que es poden millorar. La qüestió és continuar-me entrenant, en les competicions donar el màxim. i si surt, encantada, i si no doncs tindré molt temps encara”.

En l’entrevista Vicente explica que l’objectiu a final d’any serà arribar a l’absolut de Paris (després dels Jocs) i encara queda per decidir si aniran a l’Iberoamericà de Tenerife.


L’atleta del Nike i ex de L’Hospitalet Atletisme també parla del seu dia a dia en els entrenaments preparant l’heptatló: “Al final en preparem set (proves), però també és com una. Intentem buscar l’equilibri entre totes, entre el gimnàs, la força, la potència, la flexibilitat, i anem fent de mica en mica, millorant les proves tècniques, intentant guanyar velocitat per als 200 m, i fons i resistència per als 800 m” explica Vicente. A més afegeix que ara nota la càrrega de treball del gimnàs, molt diferent a la seva època de creixement.

Maria Vicente té clars els objectius de l’hivern: “La idea és debutar el 9 de febrer en un míting de combinades a Tallinn. I després també competiré en el campionat d’Espanya de pista coberta”

Vicente explica, com vam avançar a Carrer Lliure ara fa dues setmanes, que va patir una microruptura als isquiotibials en el campionat de Catalunya. No obstant, també afegeix que ara es nota millor i que si tot segueix d’aquesta manera podrà competir en aquestes cites.

Per acabar, l’atleta riberenca afegeix quin seria el seu somni de futur: “És molt difícil, però el meu somni és aconseguir la triple corona i ser campiona d’Europa, del món i olímpica”.