Les notícies destacades de la setmana

Les notícies destacades de la setmana

La temporada d’aire lliure ha arribat al final. Les proves que encara restaven del calendari català no es podran celebrar degut a les últimes mesures. Aquesta setmana la informació ha estat centrada, sobretot, en la malaurada mort de Jordi Llopart


  • Encara durant tota la setmana s’ha pogut participar a la Zurich Marató de Barcelona. Segons el compte oficial, fins a 5000 persones han corregut la marató a nivell online.
  • L’atleta de Sant Boi Pau Capell va aconseguir una nova fita: Va pujar i baixar del Teide aconseguint el rècord històric, superant l’anterior de David Lutzardo per 5 minuts i 27 segons.
  • Durant la nit de dimarts rebíem la malaurada notícia de la mort de Jordi Llopart, un dels millors atletes de la història i guanyador de la primera medalla als JJOO. El marxador nascut al Prat va patir un infart. No obstant, durant la mateixa nit la família va desmentir que hagués mort encara. Finalment, el dia següent es va confirmar la tràgica notícia.
  • Joan Villuendas, president de la FCA, acompanyat per tres membres per la federació, van estar presents a la Plaça San Jaume durant la manifestació organitzada per UFEC de cara a reclamar els drets dels atletes a poder entrenar a les instal·lacions durant l’època actual, mesura prohibida amb les últimes restriccions degut a la pandèmia de COVID-19.
  • El Govern de la Generalitat va publicar un comunicat explicant que ampliava a 25 milions d’euros els ajuts al sector esportiu per pal·liar els efectes de l’aturada d’activitat a causa de la COVID-19.
  • Ahir rebíem la notícia de la mort de Josep Lluís Vilaseca, 1r secretari general de l’Esport, figura clau en l’impuls de l’esport català i amb una brillant trajectòria directiva en entitats i organisme de l’esport internacional.
  • Durant aquest cap de setmana s’estava disputant a la localitat de San Fernando (Cadis) l’últim campionat de la temporada a nivell estatal. Es tracta del Campionat d’Espanya d’Adaptats, amb la presència de diversos atletes catalans.