Les llicències digitals ja han arribat

Les llicències digitals ja han arribat

Davant l’estat d’emergència la RFEA recomana portar a sobre aquest llicència de cara a poder tenir una identificació d’atleta professional o federat

Ja fa uns dies la RFEA va enviar un comunicat als clubs conforme els dies 3 i 4 de maig començaria a enviar la nova llicència digital als seus associats de categoria Nacional i Territorial d’aquelles federacions que ho hagin sol·licitat.

L’enviament serà en format digital i es remetrà directament a l’adreça de correu electrònic que figuri a la llicència de la persona. Per tant es prega als clubs que revisin aquest punt i fer que figuri el correu electrònic i també la fotografia incorporada a la llicència.

Recordem que durant el gener del 2020 la RFEA va posar en marxa una nova plataforma de gestió de llicències, no sense certa polèmica, i que durant l’any 2020 s’havia d’acabar de desenvolupar. Aquest punt, el del correu electrònic, era obligatori, pel que segurament tots els atletes ho tindran ben habilitat, però un altra cosa serà la foto, doncs molts dels atletes fa anys que no la renoven i la imatge podria no correspondre’s amb la realitat.

La llicència digital s’enviarà en tres formats:

  • PDFJPG – En aquests formats es pot imprimir la llicència.
  • Pass Wallet – Es podrà pujar al telèfon mòbil. (per Android es recomana descarregar una aplicació, als IOS ve incorporat al telèfon).

Aquesta llicència digital incorpora un codi QR que permetrà autentificar en cas de necessitat de comprovació i a la pràctica, com estem veient en altres àmbits com els culturals (es parla que als cines, teatres i esdeveniments multitudinaris, es prohibirà el contacte amb tiquets en format paper).


Similació de les llicències digitals

Entre avui i demà tots els atletes, entrenadors, jutges i representants d’atletes federats d’àmbit nacional i d’àmbit autonòmic d’aquelles Federacions Autonòmiques que ho han sol·licitat (la Federació Catalana és una d’elles), disposen ja de la seva llicència digital per a la temporada 2020 i els federats l’aniran rebent al seu correu electrònic des de la RFEA. Aquest nou format de llicència digital és el document federatiu vàlid per a la vinculació d’atletes, clubs, entrenadors, jutges i representants d’atletes amb la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, així com amb la Federació Catalana, per a la temporada 2020.

La RFEA explica que “es tracta d’un pas endavant més cap a la innovació i el procés de transformació digital que està duent a terme la RFEA, en col·laboració amb les Federacions Autonòmiques, per optimitzar i modernitzar el servei als seus afiliats.”

La llicència és un títol administratiu habilitant. Un títol jurídic únic i intransferible que permet o habilita per participar en activitats i competicions oficials organitzades per les federacions, però que a més confereix molts altres drets. En el següent enllaç de la RFEA es poden consultar tots els drets i beneficis de posseir una llicència federativa.

Des de la RFEA s’aconsella als atletes la descàrrega de les noves llicències digitals en els seus dispositius mòbils, per tenir-la sempre accessible a l’hora de realitzar les seves activitats esportives, però especialment durant l’Estat d’Emergència juntament amb un document d’identitat (NIF, NIE, passaport …), perquè puguin validar-les autoritats corresponents si així fos requerit durant la pràctica esportiva. 

Ara mateix estem a l’espera que la nova normativa per la Fase 0 permeti desenvolupar millor i de forma segura l’activitat esportiva dels atletes federats. Recordem que la pràctica esportiva a l’exterior tan sols està regulada per a major de 14 anys, segons es va estipular a l’últim BOE.

Podeu llegir el comunicat complert aquí.