Les claus de la propera assemblea

Les claus de la propera assemblea

El 14 de juny es reuneix la RFEA en una assemblea per determinar que succeirà els propers mesos a nivell de competicions. A més a més s’haurà de veure com es compleixen les normes de seguretat i higiene

El proper diumenge la RFEA celebra una nova Assemblea General amb molts temes per tractar i un calendari sobre la taula. Amb un esborrany elaborat, només falta que els membres que composen la Junta (amb la col·laboració dels presidents de las federacions autonòmiques) facin oficial el final d’aquesta convulsa temporada.

La primera convocatòria serà a les 11h i la segona a les 11.30h. Com ja es va determinar el passat 9 de maig, aquesta assemblea es celebrarà de forma telemàtica (ho van aprovar la Comissió Delegada i la Junta de la RFEA) degut a la pandèmia de la COVID-19.

Així, el calendari estatal i les diferents seus serà el tema més important a tractar, però també en destacaran d’altres, com l’aprovació de la liquidació de l’exercici 2019, l’aprovació de les quotes de les llicències, el projecte del pressupost de l’any vinent i l’informe del procés electoral (2020).

El pressupost de 2019 es va tancar amb uns ingressos totals de 13,01 milions d’euros, amb superàvit de 288.018 euros. Pel que fa al Pressupost de 2020, les previsions inicials a principis d’any estimaven uns 14 milions d’euros, però degut a la pandèmia s’espera una reducció del 35% (uns 8.5 milions d’euros). Tot això segons fonts de la mateixa RFEA.

Pel que fa al calendari, diverses filtracions apuntaven a un esbós totalment marcat i confirmat, però ni de bon tros està tot tancat, doncs encara faltarien dates i seus per perfilar. Veurem quin dia cau el Campionat Absolut, si es farà a mitjans de setembre o s’esperarà a l’octubre per donar opcions als atletes a aconseguir les mínimes. També cal saber si es disputarà a una seu (recordem que el de Getafe quedava ajornat al 2021) o bé es disputarà en diverses seus un cap de setmana, amb cada modalitat en una ciutat diferent.


La FCA va tornar a demanar Tarragona i Granollers com a seus de campionats estatals. El sub18 aniria a terres tarragonines i el sub16 al Vallès Oriental. En principi la RFEA no posarà cap inconvenient, però haurem de veure les dates finals i si es fa coincidir amb els campionats catalans o s’espera, per exemple, a l’octubre, un cop acabi la competició a nivell local.

També caldrà veure si es poden disputar i quan ho faran campionats com el de Federacions o les lligues estatals (Copa Iberdrola i Copa la Liga Sport). Dins de la Junta també es parlarà del projecte de calendari del 2021 (un any important per a Catalunya si tenim en compte que amb quasi tota probabilitat no es podrà utilitzar la Pista Coberta de Sabadell).

Hem de recordar que la FCA ja va aprovar el seu calendari final, que començava al setembre, amb sis setmanes de competició i l’última amb la disputa del Campionat Absolut més el míting. Haurem de veure quina és la setmana primera (potser inicis de setembre) i copsar si aquest campionat s’acaba disputant a mitjans d’octubre. Cal destacar que a partir de juliol els clubs ja poden organitzar competicions pròpies i locals a les pistes.

Cal recordar que la RFEA va publicar aquesta mateixa setmana el calendari electoral i les dates dins de la convocatòria d’eleccions. Aquestes haurien de produir-se abans d’acabar el 2020, i segons s’explicava al comunicat el procés començaria l’1 de setembre i finalitzaria el 27 de novembre amb l’elecció del president de la federació pels propers 4 anys. La gran pregunta és saber si Raúl Chapado es presentarà de nou a la reelecció. En principi no hi hauria d’haver problema perquè així fos, però ningú del seu entorn ho confirma al 100%

Seran determinants les decisions que es prenguin aquest proper diumenge de cara al que pugui succeir amb la presidència? En tot cas, la idea és trobar un consens entre federacions i atletes perquè durant setembre i octubre es competeixi amb seguretat, tant a nivell personal com econòmic, doncs aquesta també és una part a tenir en compte, les possibles pèrdues d’aquest 2020 per a la RFEA, en conceptes de patrocinis o competicions ajornades. La possibilitat de crear un nou pla de xoc està sobre de la taula.