L’atletisme català es reactiva dilluns

L’atletisme català es reactiva dilluns
La Generalitat de Catalunya ha escoltat les queixes del sector de l’esport i permet l’obertura de centres a l’aire lliure i interiors, sempre amb restriccions. La competició, però, haurà d’esperar.

La consellera de presidència, Meritxell Budó, ha explicat avui el pla d’obertura progressiva que es començarà a aplicar el proper dilluns 23 de novembre. Aquest pla, que consta de quatre fases d’un mínim de 15 dies cadascuna, contempla una reobertura de l’esport el mateix dia 23.

Les instal·lacions esportives a l’aire lliure tornaran a obrir dilluns amb una limitació del 50 % en el seu aforament i amb control d’entrada. Així, les pistes d’atletisme d’arreu del territori podran tornar a obrir les seves portes, tot i que hauran de mantenir els vestidors tancats. Les escoles i els atletes amateurs podran tornar a entrenar.

Quant als espais interiors, tals com gimnasos, també obriran, però amb un aforament més reduït del 30 %. En aquestes instal·lacions serà necessari demanar cita prèvia, i tampoc es podrà fer ús dels vestidors, exceptuant les piscines.

Aquestes condicions es mantindran al llarg de les dues primeres fases. Budó ha anunciat que, si les dades epidemiològiques així ho aconsellen, el dia 21 de desembre es podria entrar a la tercera fase d’aquest pla. A partir d’aleshores, els aforaments a instal·lacions a l’aire lliure podran ser del 70 %, mentre que en espais interiors s’apujaran fins el 50 %.


Les competicions, però, no tornaran fins el mes de gener. No serà fins l’arribada de la quarta fase que la Generalitat contemplarà reobrir les competicions.

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha celebrat en un comunicat que “la pressió exercida conjuntament pel sector esportiu aquestes darreres setmanes” hagi permès aquesta reobertura. Tanmateix, ha anunciat que seguiran treballant per tal que les competicions no hagin d’esperar al mes de gener, i per què el toc de queda permeti tenir més temps per entrenar els vespres.

Recordem que diverses entitats d’atletisme van aconseguir les setmanes anteriors que els seus atletes amb llicència espanyola, els DAN o DAR entrenessin a les respectives pistes amb el permís dels ajuntaments.