L’AESAB atletisme deixa d’existir i es fusiona amb el CASAB

L’AESAB atletisme deixa d’existir i es fusiona amb el CASAB

L’associació d’atletisme Sant Andreu de la Barca abandona el club AESAB (on només quedarà la secció de Gimnàstica Artística) i es fusiona amb l’altre club d’atletisme de la ciutat, el CASAB (Club Atletisme Sant Andreu de la Barca)

L’AESAB és una entitat esportiva de la localitat de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat. Fins avui mateix, el club estava format per les seccions d’atletisme i de gimnàstica artística. Però la primera ha decidit abandonar la institució després de 20 anys i fusionar-se amb el CASAB, l’altre club d’atletisme de la ciutat.

Aquesta informació l’han publicada als comptes oficials de Twitter i Instagram de l’AESAB. La secció d’atletisme ha decidit deixar de formar part d’aquesta entitat i unir-se amb el Club d’atletisme Sant Andreu de la Barca (CASAB), fundat el 2009 i que fins avui només tenia grup de ruta.

Segons han informat, l’associació amb la secció de gimnàstica artística s’ha dissolt i han decidit optar per una opció més propera, unir-se amb un club amb els que comparteixen activitat. No obstant, el trencament ha estat cordial i sense cap mena de problema.


Atletes populars del Club Atletisme Sant Andreu de la Barca (CASAB). Foto Instagram

AESAB s’havia centrat fins ara en l’activitat federada i CASAB fomentava la part social de l’atletisme, reunia persones que els hi agradava córrer en curses populars. Hem parlat amb Sergio Valle, director esportiu de AESAB: “Aquesta fusió permetrà que dins de la mateixa entitat, els atletes tinguin a la seva disposició les dues opcions, i així ampliar el ventall de possibilitats sense haver de saltar d’una entitat a l’altra” ens explica.

A més a més, aquesta proposta ja s’havia plantejat quan es va fundar CASAB (el 2009), malgrat que es va arribar a la conclusió que no convenia a cap de les dues parts. “Després d’onze anys el regidor d’esports i el gerent de les instal·lacions municipals es van reunir amb les dues juntes per proposar la fusió. La suma d’experiència ha obert un nou camí il·lusionant per continuar creixent” ens explica Valle.

No obstant, aquesta fusió provocarà una nova estructura conjunta. Ja no existiran els dos clubs tal i com els coneixíem ara, serà una fusió per a la creació d’un nou club a Sant Andreu de la Barca. “Si una cosa es vol guanyar amb aquest canvi és trencar amb les seccions i formar part tots del mateix, sumant forces en la mateixa direcció. Oferirem diferents grups d’entrenament, des de petits fins a adults, tant de pista com de ruta, donant la possibilitat que cada atleta pugui escollir allò que els motiva” admet Sergio Valle.

Malgrat tot, des d’ambdós clubs ens confirmen que es mantindran els colors i l’escut del Club d’Atletisme Sant Andreu de la Barca (CASAB). D’aquesta manera a partir de la represa de la temporada d’atletisme veurem un sol club a la població del Baix Llobregat, amb seccions de pista i de ruta.