La selecció s’exhibeix a Elgoibar

La Selecció Catalana d’atletisme ha tornat a competir al LXXVIIè Cros Internacional Juan Muguerza a Elgoibar, Guipúscoa, després de l’impàs de l’any passat que encara per raons desconegudes no es va poder lluir la samarreta de la FCA com cada any.

Fins a 10 atletes catalans van ser capaços d’aconseguir una medalla durant el Cros en les categories inferiors. La cursa sub18 femenina ens va deixar el primer gran triomf del dia, amb el triplet català format per la Carla Domínguez, l’Aida Alemany i la Sofia de Sousa. Totes tres van completar una cursa de molt de mèrit.

No seria l’únic triplet. En categoria sub16, Merem Gabriel s’emportaria la victòria final, amb la segona plaça de la Carla Bisbal i la tercera de la Beth Caceres. Sens dubte, tres de les atletes amb més futur a casa nostra.

En categoria masculina vam viure quatre medalles més: En Jofre Roca es va proclamar campió en categoria sub16, amb la tercera posició de l’Aniol Clavell. En categoria sub18, en Mohamed Anis Daas va obtenir la medalla d’or, amb la tercera posició del Juan de la Torre.

En el Cros Internacional femení, amb la victòria de l’atleta de Kenya Hellen Obiri, la millor catalana posicionada seria Barbara Ramón, 26a amb marca de 30:30.

Pel que fa a la categoria masculina, victòria per un atleta etíop (Tadese Worku), el millor català classificat va ser Abdessamad Oukhelfen, 12è amb temps de 33:09 (en el seu debut amb el Playas de Castellón). El seu germà Abdennasser Oukhelfen va ser 17è amb 34:55

Els catalans ens vam fer notar a Elgoibar (Foto Rogelio Vega)

Recordem que els seleccionats per formar part de la selecció catalana són els primers classificats al Gran Premi Català de Cros. Més de 40 atletes de les categories Sub16, Sub18 i Sub20.

Podeu consultar els resultats de cros en aquest enllaç.

Foto de portada: Podi Catala Sub16 amb Merem Gabriel (JAS) de Carla Bisbal (CA Vic) i Beth Cáceres (CA VIladecans). Foto Beth Cáceres.