La Ruta i el Cros prenen el protagonisme

La Ruta i el Cros prenen el protagonisme

Sòria i Sevilla son els dos punts calents del cap de setmana atlètic a nivell estatal, on diversos catalans hi prendran part i buscaran objectius ambiciosos.

Queda molt poc per acabar les temporades de Pista Coberta i Cros. Així com de la primera tindrem la celebració del campionat absolut a Ourense la propera setmana (el Mundial es va suspendre degut a l’amenaça del Coronavirus), a nivell de Cros es celebra aquest cap de setmana una de les cites esperades: el Campionat d’Espanya de Cros per Clubs. Sòria serà la seu del 55è campionat, amb diversos clubs i atletes catalans presents optant a buscar les primeres posicions.

Es disputaran 10 curses d’un total d’onze categories (les dones absolutes i sub23 participaran en la mateixa prova) i el campionat arrencarà a les 11.30 amb la cursa sub16 de dones.

Pel que fa als inscrits, a nivell absolut masculí trobem la presència catalana de l’Avinent Manresa (amb atletes com Guillem Fernández), el CA Granollers i el CA Igualada (amb Lahcen Ait Alibou i Abdenasser Oukhelfen). Pel que fa al grup femení, trobem a l’Avinent Manresa com a club més destacat (amb Marina Guerrero i Meritxell Soler), el Barça i el Lluïsos de Mataró.

En categories de promoció destaquen el CA Mollet, amb la presència de 4 grups (un per categoria), el CA Canovelles, amb opcions importants en categoria cadet i el CA Granollers, que presenta 3 grups. A nivell femení destaca la presència del JA Arbeca en categoria juvenil, el Mollet també present en categoria cadet, i el CA Canaletes i CA Canovelles en junior, equips ben situats en els últims campionats.

Abdessamad Oukhelfen Foto: Miguélez Team Atletismo RFEA

21 clubs catalans hi seran presents, essent la federació (juntament amb Madrid) que més clubs porta. En aquesta edició, un total de 2445 atletes participaran (amb uns 200 catalans i gairebé 50 grups). Cal destacar la presència del medallista europeu i ex de l’Igualada Abdessamad Oukhelfen, defensant el Playas de Castellón, un dels catalans amb més opcions de medalles, i el grup del Barça femení, que malgrat no tenir cap catalana a les seves files opta a revalidar el títol sènior.

La llista d’inscrits la trobareu en aquest enllaç de la RFEA


L’altre gran cita de diumenge es viurà a Sevilla, amb la disputa de la marató i el campionat d’Espanya absolut d’aquesta distància. La prova serà destacada a nivell català gràcies a la presència de Marta Galimany, que buscarà la mínima olímpica i el títol de campiona d’Espanya. Galimany, que ens explicava a Carrer Lliure les seves sensacions sobre la cursa en l’entrevista del mes passat, buscarà millorar el seu registre per trobar la mínima (2:29.30) o bé entrar per rànquing.

A nivell masculí, quatre son els catalans inscrits en el campionat de marató. Destaca la presència de Carles Castillejo, guanyador de la prova al 2012, 2013 i 2016 (2:11.29), que correrà tot ajudant a Azucena Díaz a aconseguir la classificació pels Jocs de Tòquio, com ell mateix va explicar al seu perfil d’Instagram.

A més a més de Castillejo, hi anava Roger Roca (guanyador el 2005 i amb millor marca de 2:16.32) però unes molèsties l’han deixat fora. Anava com a llebre de Marta Galimany i ara serà Pablo Villalobos qui farà aquesta funció. Sí que hi seran Bernat Vaqué i Ricard Pasto, tots dos de l’AA Xafatolls, que buscaran una bona classificació dins del campionat.

A nivell de la marató general, destaquen els noms de Caroline Kilel (2:22.34 Kenya) i Sifan Melaku (2:25.29 Etiòpia), a més a més d’atletes europees com Anja Scherl o Hannah Lindholm que com Galimany buscaran la mínima olímpica.

En nois, destaca la presència de Getu Feleke i Dino Sefir (2:04.50).

La cursa començarà a les 08.30h amb la sortida a nivell masculí i femení i la disputa de la classificació general de la prova amb la del campionat absolut estatal.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació