La RFEA publica la guia per organitzar competicions

La RFEA publica la guia per organitzar competicions

Ho ha fet aquest matí a través d’un comunicat. Son mesures amb recomanacions per a la celebració segura de competicions

La RFEA ha publicat avui la “Guía de actuación y recomendaciones para la organización de competiciones” per preparar, adaptar i valorar la possibilitat i condicions per celebrar competicions atlètiques una vegada que la situació sanitària així ho permeti.

Aquesta aportació consta d’una sèrie de documents (una guia i 3 annexes) amb mesures i recomanacions per a la celebració segura de competicions i esdeveniments atlètics en qualsevol de les seves disciplines, que no eximeix en cap cas de l’estricte compliment de les mesures establertes per les autoritats competents en les diferents fases de la volta a la normalitat competitiva.


Es tracta d’una guia que es fonamenta en els programes i directrius de l’OMS per a l’organització de “Reunions massives” i el “Protocol bàsic d’actuació per a la volta als entrenaments i el reinici de les competicions federades i professionals”, del Consejo Superior de Deportes. Sempre sota els principis de prudència, responsabilitat i compromís cívic.

  • Guía de actuación y recomendaciones para la organización de competiciones
    Document pdf de 81 pàgines amb les recomanacions completes de què i com actuar, que tenir en compte, en competicions de totes les mides i condicions
  • ANEXO 4a) Niveles de Riesgo. Documento de OMS
    Document pdf de 4 pàgines: és una eina operativa que ofereix orientació per als organitzadors que celebren reunions durant el brot de COVID-19 i que ha d’anar acompanyada de l’arxiu Excel (ANEXO 4b) d’Avaluació de Risc Genèric COVID-19.
  • ANEXO 4b) Análisis de riesgo para eventos de Atletismo
    Document excel per l’avaluació de riscos. És necessari consultar l’estat de transmissió de la teva zona o país on es celebrarà que publica regularment la OMS per completar el mapa de risc.
  • ANEXO 5 – Medidas preventivas. Documento de OMS
    Annex esportiu que proporciona assessorament general sobre els aspectes de salut pública de tals esdeveniments.

La protecció i la seguretat de totes les persones involucrades en l’organització d’una competició d’atletisme com a màxima prioritat dóna una sèrie d’eines i instruments per a la valoració de riscos i l’aplicació de mesures de mitigació que minimitzin els riscos de contagi del virus COVID-19 en tots els esdeveniments d’atletisme que puguin celebrar-se en un futur.

Les mesures estaran subjectes a les directrius i noves dades que es vagin aportant per part de la comunitat científica i, per tant, subjectes a canvis i modificacions. És un document viu, que s’anirà adaptant en noves versions a les successives Ordres Ministerials o altres normes, instruccions i recomanacions específiques que pugui emetre el Ministeri de Sanitat i la resta de les autoritats competents per a les diferents fases de la desescalada del confinament de l’esport.