La Marxa continua preparant-se en un març important

La Marxa continua preparant-se en un març important

El mes acabarà amb la disputa del Campionat d’Espanya de 20km que tindrà lloc a Múrcia

Viscudes cinc competicions de marxa aquest any 2020 (entre ells, quatre Grans Premis Catalans a Viladecans, Badalona, El Vendrell-Campionat de Catalunya- i a El Prat), els atletes catalans encaren la temporada amb la vista posada a Múrcia, on el 22 de març es celebrarà el Campionat d’Espanya de 20 km. Just el dia abans, Gavà acollirà el 4t GP de Marxa.

Aquest passat cap de setmana es va disputar el GP de Marxa Ciutat del Prat, amb la presència de diversos atletes catalans de totes les categories, alguns presents per fer un petit entrenament, d’altres per adjudicar-se en títol en la prova de 10.000m. en pista

En categoria masculina, la victòria va ser per a l’atleta gallec Roberto Vieiro, amb temps de 45:06.9, seguit de Paul McGrath amb 46:27.7 (i guanyador sub18) i amb el bronze de Marc Guerrero, de L’Hospitalet Atletisme (46:33.3). També va participar el campió de Catalunya, Mario Viñas, però en el seu cas no va acabar la cursa.


En categoria femenina, Cristina Montesinos va ser la més ràpida amb 50:11.1. L’atleta del Lleida es va adjudicar el primer títol de la temporada. La junior Iria Teijeiro va acabar 2a amb 52:10.8 i en tercer lloc acabaria la també atleta sub20 Alexia Palomero (53.52.3). Atletes destacades com Mariona Garcia, Gemma Mora o Raquel León també hi van prendre part, acabant en posicions més endarrerides.

El Podi femení del GP de Marxa del Prat. Foto de Carrer Lliure

Atletes campions de Catalunya en diverses categories com Griselda Serret (sub16), Amal Essaryati (sub12) o Biel Elvira (sub14) també van obtenir en aquest cas el primer lloc en el podi del GP del Prat, disputat a les pistes atletisme del Pratenc AA.

Els resultats els podeu consultar en aquest enllaç de la FCA

A banda dels Jocs Olímpics, una de les proves més importants a nivell internacional de marxa serà la Copa del Mon, que es disputa a Minsk (Bielorússia) a partir del 2 de maig. A més, caldrà estar pendents a partir de juny (i juliol) dels diferents campionats d’Espanya en Pista, on també es celebrarà la prova pertinent de marxa, últim camí del molts dels atletes catalans.