La gran majoria de clubs ja gaudeixen de les pistes

La gran majoria de clubs ja gaudeixen de les pistes

Aquesta setmana es preveu l’obertura de pistes com la de Gavà. Només resten llocs molt puntuals on l’Ajuntament encara no té obertes les portes

Resta una setmana per acabar el període de les fases i començar la nova normalitat. Les pistes de Catalunya ja estan acollint els atletes i poden començar a preparar el final de temporada durant un estiu que es preveu amb molta activitat i duresa (en molts sentits). Recordem que avui entren a la Fase 3 Girona i Catalunya Central.

Cada setmana fem un repàs a l’estat de les instal·lacions d’atletisme i dels clubs que poc a poc van retornant a la normalitat. Resten menys de deu pistes catalanes per obrir, amb diverses decisions per part dels Ajuntaments. .

De les àrees sanitàries més avançades (Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu-Aran), la majoria de pistes i de clubs ja entrenen als seus llocs quotidians. A Tortosa, Reus i Amposta ja fa setmanes que es pot entrar, i clubs com l’ATE, el Reus Ploms i L’UA Montsià, amb més o menys restriccions, ja gaudeixen d’elles. La setmana anterior es va unir Valls i també Tarragona, que avui fa l’obertura oficial però al final de la setmana anterior ja podíem veure petits grups a l’Estadi Natàlia Rodríguez. Torredembarra també obre avui les portes de la pista.

En el cas del Vendrell, les entitats esportives del municipi ja han mostrat la seva desaprovació davant de la mesura de no obrir encara cap instal·lació. El club d’atletisme, Runners El Vendrell, vol demanar poder entrar o com a mínim que durant l’estiu s’arregli el tartà. A Cambrils s’ha obert el gimnàs de la Pista i en els propers 12 dies s’obrirà la zona de tartà, tal com va explicar l’Ajuntament en un comunicat. Ascó encara no s’ha pronunciat i les instal·lacions continuen tancades.

Del segon grup (Girona, Lleida Catalunya Central més Garraf i Alt Penedès), havíem explicat que la gran majoria de pistes havien obert als seus atletes, amb diferents mesures. Així, les instal·lacions de GironaFigueres, PalafrugellOlotTorellóLloretCanet de MarCalellaVilafrancaVilanovaIgualada, Manresa i Vic ja tenien les portes obertes, i clubs com el GEiEG, el CAF, el CA Vilafranca, el CA Manresa, el CA Lloret o el Dinamik Vilanova havien començat amb els entrenaments dels seus grups. En algunes pistes, com a Olot, les normes demanen córrer per carrer 1 o 6, guardant 30 metres de distància i utilitzar el 3 o 4 per avançar. A Berga, el JAB no disposa de tartà, però des de fa dues setmanes ja entrenen al seu circuit de cros.

A l’àrea sanitària de Lleida, la pista d’atletisme de Les Basses de la capital va obrir fa tres setmanes amb grups reduïts i demanant cita prèvia. Vam poder veure atletes com Aleix Porras, Bernat o Arnau Erta entrenant amb regularitat. També a Mollerussa les pistes estan obertes pel AA Xafatolls i pels atletes DAN com Arnau Monne, el qual vam veure en un vídeo durant la setmana. Arbeca també va obrir les instal·lacions de cara a que el JA Arbeca pogués reprendre l’entrenament.

Amb la unificació de les àrees de Barcelona, també van arribar novetats pel que fa a les pistes. Aquí romanen el gran gruix de clubs catalans i de pistes d’atletisme i resten en Fase 2. Anem a fer un ràpid repàs de com queda la situació:

Barcelona ciutat trobem quatre pistes d’atletisme (Mar BellaNou BarrisSerrahima i UB) amb sis entitats (CA Nou BarrisBarcelona AtletismeCE UniversitariAgrupació de CatalunyaCA Canaletes FC Barcelona). La passada setmana van anar obrint progressivament les instal·lacions i ja vam poder comprovar els atletes entrenar al CEM Mar Bella o a l’Estadi Serrahima.

Pel que fa al CE Universitari, la seva pista pertany a l’UB i aquests han decidit obrir avui mateix pels abonats. No obstant, el CEU no podrà entrenar en grup fins al proper 22 de juny en horari reduït fins les 20h.


A la comarca del Baix Llobregat (i Barcelonès Sud) les pistes també han anat agafant color. L’Hospitalet de Llobregat ja va reobrir la passada setmana i hem pogut veure els seus grups de L’Hospitalet Atletisme entrenar amb normalitat (dins de les restriccions pertinents). També van poder començar el Club Atletisme Sant Boi els entrenaments a la pista municipal. A Sant Feliu de Llobregat la pista es va obrir amb cita prèvia, però l’atletisme Sant Just ens va confirmar que no aniran a entrenar allà fins a la Fase 3 (en grups reduïts).

Gavà va confirmar que avui mateix obriria les pistes i a partir d’avui mateix ja es podrà accedir a la Bòbila, amb cita prèvia i les mesures pertinents. El CA Gavà ha preparat els horaris per a cada grup i aquesta tarda comencen els entrenaments.

Pel que fa al Prat del Llobregat, el Pratenc podrà entrar a les pistes a partir de la Fase 3, tot i que encara queda per determinar a partir de quin dia. A Cornellà del Llobregat, seu del Cornellà Atlètic, la pista es va reobrir el passat dimarts només pels atletes DAN i DAR i avui ja podien entrar d’altres atletes. Quelcom semblant va succeir a Olesa de Montserrat, on els atletes del CAO han anat entrant poc a poc a les pistes en grups reduïts. Ara tots ja gaudeixen de les pistes (amb torns i sense el material).

D’altra banda, l’Ajuntament de Martorell ha explicat que a partir del 22 de juny començaran a obrir les instal·lacions esportives, per tant, a priori la Pista d’atletisme també entrarà dins de l’equació. Sant Andreu de la Barca, com ens va confirmar el CASAB, encara no té data de reobertura, quelcom semblant a Viladecans.

A la zona del Barcelonès Nord i el Maresme destaquen diverses ciutats importants amb Pistes. A Badalona les pistes continuaran tancades, després de rebre una informació que explicava que avui mateix podien reobrir. De moment l’UGE continuarà entrenant fora. Quelcom semblant a Santa Coloma de Gramenet, on el consistori ja va avisar que les pistes encara no es podrien obrir i deixa la decisió per després de Sant Joan (Fase 3 en endavant). A Mataró, on resideixen dos clubs (Lluïsos i Laietània) ja gaudeixen de les instal·lacions obertes des de la passada setmana amb una sèrie de “restriccions”, bàsicament les mateixes que al gran gruix de municipis (cita prèvia i grups reduïts).

Al Vallès Occidental, la situació s’ha anat normalitzant. A les dues principals ciutats ja es pot practicar atletisme a les pistes. A Terrassa van obrir fa tres setmanes i els grups de l’UAT ja van poder accedir, amb limitacions i mesures de seguretat. A Sabadell, el complex esportiu de Sant Oleguer (on resideix la pista d’atletisme Josep Molins), va obrir les seves portes fa dues setmanes, amb el 30% de l’aforament i demanant cita prèvia (1h i 15min cada grup).

Pel que fa a la resta de ciutats, a Sant Cugat del Vallès les pistes (ZEM La Guinardera) van reobrir la passada setmana. Ja havia començat l’activitat el CAR de Sant Cugat pels atletes DAN. A Rubí, des de dijous ja es pot accedir a Can Rosés i l’UAR ja ha format els grups per poder entrenar. A Castellar del Vallès encara no s’han obert, després de que el CAC s’hi va negar fins que no es compleixin les mesures adients d’higiene.

Ripollet, el RUA ja va poder iniciar els entrenaments al seu mòdul d’atletisme en grups de 10 persones. A Barberà del Vallès, l’IEM Can Llobet encara no ha obert les portes, malgrat la petició del club, l’UA Barberà, a l’Ajuntament. A Montcada i Reixac també han obert les seves pistes per poder entrenar.

Al Vallès Oriental, Granollers, Parets del Vallès i Mollet del Vallès ja han obert les portes de les pistes i hem anat veient grups del CAC, del CAP i del CAM entrenar amb relativa normalitat. Montornès del Vallès també va obrir amb cita prèvia i grups reduïts.

Finalment, al Baix Montseny, Sant Celoni compta amb Pistes d’atletisme i dos clubs (CA Baix Montseny i CA Sant Celoni) i des del passat dimecres ja es pot entrenar a les instal·lacions, en grups de 15 persones i horari reduït.