La Catalunya Central domina els sub16

La Catalunya Central domina els sub16

Avinent Manresa masculí i CA Igualada femení guanyen l’or al campionat de clubs català, amb destacades marques d’ambdós clubs. CE Penedès, Agrupa i Muntanyenc també pugen al podi

Avinent Manresa i CA Igualada segueixen mostrant un potencial enorme en les seves bases. També si parlem a nivell d’equips. El conjunt de la capital del Bages, sense anar més lluny, suma èxits en tots els campionats disputats aquest 2020 (l’or del sub16, l’ascens masculí a divisió A absoluta, el bronze femení en divisió A i la plata en homes sub20).

Avui a Sabadell s’ha viscut un emocionant campionat de clubs, malgrat que les diferències entre els guanyadors i la resta han sigut considerables. En nois, l’Avinent Manresa ha sumat 128 punts, per 103 del Muntanyenc (medalla de plata) i 96 del CA Igualada (medalla de bronze). Equips com l’Agrupa o el Barça han acabat per sota del nivell d’anteriors campionats.

El podi masculí, amb la victòria del CAM. Foto de CA Igualada

El Manresa ha aconseguit la victòria en les tanques (David Pérez 8.91), en perxa (Martí Serra 3.90) i en el 4×300, on han sumat un rècord del campionat amb 2:36.22. El fet d’haver aconseguit diverses terceres posicions li han acabat donant la victòria. En el mateix campionat masculí hem viscut un nou rècord dels campionats: Arnau Garcia, del JA Sabadell, ha sumat 7.26 en el 60mll, superant al també atleta sabadellenc Adrià Torrents (7.28 al 2015). La igualtat en el 1000m (tres atletes en un segon) i la cursa del 3000 (amb superioritat clara de Jordi Fornós amb 9:58.53) han estat trets destacats en els nois.


Pel que fa a les noies, la victòria ha sigut una mica més patida, amb el CA Igualada sumant 112.5, per 106.5 de l’Agrupació (plata) i 102 del CE Penedès (bronze). L’Avinent Manresa, amb 93.5, també ha disputat un magnífic campionat. Sorpresa per l’última posició del Cornellà Atlètic o per l’Hospitalet Atletisme, tercer per la cua.

En el cas del conjunt de la capital de l’Anoia, només han aconseguit la victòria en dues proves, però en totes dues amb destacada marca. En el 1000m hem vist un nou rècord dels campionats, per part de Carla Bisbal, una de les millors atletes cadets catalanes. Ha sumat 2:55.15, rebaixant cinc segons el rècord anterior. Com a curiositat, la segona classificada, Marta Mitjans, del CA Canovelles, també hagués fet rècord (2:56.11). L’altre rècord (en aquest cas de Catalunya) també l’hem vist amb Carla Bisbal com a protagonista, en el 4×300 amb 2:53.73.

Blanca Weber (CE Penedès) en llargada amb 5.22, Laia Alonso (Hospitalet Atletisme) en el 60mt amb 9.79 i Ainhoa Fitó (CA Canovelles) en el 3000m amb 10:42.60 han estat d’altres marques destacades d’avui. El bon ambient i la companyonia entre els equips ha regnat des de l’inici, amb mitja entrada a les graderies de la Pista Coberta de Sabadell.

Resultats al web de la federació catalana en aquest enllaç