Kilian Jornet insinua la possibilitat de córrer en asfalt

Kilian Jornet insinua la possibilitat de córrer en asfalt

L’ultraatleta català ho va deixar caure en un fil a la xarxa social twitter. A banda dels seus mèrits en alpinisme i escalada, Jornet ha sigut quatre vegades campió del mon de curses de muntanya

Kilian Jornet voldria provar l’asfalt. L’atleta català, que va ser pare ara fa deu mesos, ho ha deixat caure en un fil de twitter on explicava el calendari 2020.

Jornet va dir això sobre les seves intencions durant la temporada de tardor:

La traducció grosso modo seria: “Alguna vegada havia dit que mai correria asfalt. Però… més tard vaig aprendre a no dir “mai mai”… així que si l’entrenament m’ho permet intentaré fer alguna cosa “de pla””

Aquesta declaració d’intencions ha fet bullir la xarxa social de comentaris de molta gent explicant que Jornet ha decidit córrer alguna cursa d’asfalt. Amb tot plegat, la seva manera d’expressar-ho és més una porta oberta que no pas una confirmació 100%


Ràpidament, els perfils oficials d’algunes curses arreu de l’estat han volgut posar-se a la seva disposició. Entre ells Maratón de Valencia:

També la Mitja de Figueres, el 24h de Barcelona o el Club Atletismo Cervantes (amb el seu Cros a Alcalá de Henares) han volgut deixar el seu missatge com a resposta.

Jornet ha explicat els seus plans, a més, durant la resta de l’any: durant l’hivern té planejat entrenar a casa (Noruega) on viu amb la seva dona (la també atleta Emilie Forsberg) i preparar la Pierra Menta (competició que ja ha guanyat diverses vegades). Durant la Primavera té la intenció de tornar a l’Himalaya i durant l’estiu confirma la participació a la Pikes Peak Marathon a Colorado (Estats Units).

Jornet va publicar fa poc el seu quart llibre, “Res és impossible“, on detalla les seves experiències més personals a la muntanya, en les curses des de que va començar i sobretot en les expedicions a l’Himalaya i a l’Everest.