Increpen als atletes DAN que surten a córrer durant el dia

Increpen als atletes DAN que surten a córrer durant el dia

Cristina Lara o Èlia Saura son dues de les atletes que ho han denunciat avui a les xarxes

Avui era el primer dia en que els atletes d’alt nivell (Els anomenats DAN a nivell estatal) podien sortir a totes hores per poder entrenar. Aquesta mesura entrava dins del que surt estipulat al BOE, on s’explica que en l’inici de la Fase 0 es els esportistes professionals poden tornar a entrenar a l’aire lliure a qualsevol hora dins de la província.

Degut a aquestes circumstàncies, centenars d’atletes a tot l’estat han sortit a fer entrenament al carrer a les hores que han cregut convenient. No obstant això, alguns s’han trobat amb retrets, insults o queixes per part de la gent que els veia pel carrer a una hora que, per desconeixement, pensaven que no els hi tocava sortir

La primera atleta catalana en queixar-se d’aquesta situació ha estat Cristina Lara, que ha publicat a la xarxa Twitter i a Instagram un missatge explicant que havia rebut “males mirades” i “comentaris negatius”.

“M’he trobat amb un clima que no m’ha agradat, amb mirades que atacaven a la meva persona” ha explicat la mateixa Lara als esports de CUATRO. “m’he sentit molt observada i incòmode durant l’hora i mitja que he estat fora” ha explicat juntament amb d’altres atletes DAN de l’estat espanyol.


A banda de Cristina Lara, un altra atleta catalana que s’ha queixat a les xarxes ha estat Èlia Saura. L’atleta del Valencia Club Atletisme ha publicat a Instagram una Storie on explicava una situació semblant: “Avui he anat a córrer i com altres atletes he rebut mirades incòmodes i insults desagradables i us vull dir si sou persones de risc o porteu nens, si aneu a passejar i veieu algú que córrer podeu pensar que és perquè ens ho han permès” explica l’atleta barcelonina.

Elia Saura avui a la xarxa Instagram

“No ens dona la gana saltar-nos l’estat d’alarma, com vosaltres també volem que això s’acabi bé i quan abans millor” explica Saura. A més, dona un consell als companys “us animo a baixar a córrer amb la samarreta de la selecció espanyola perquè sapiguin que som atletes DAN” apunta.

Fora de Catalunya, altres atletes que també han rebut insults han estat Ignacio Fontes (“m’he sentit com un delinqüent” explicava a Twitter) o l’aragonès Carlos Mayo, que ha explicat a la mateixa xarxa a través d’un fil la seva mala experiència viscuda avui (“acompanyeu-me a veure aquesta trista història” ha dit).

Aquesta situació s’allargarà fins que al proper 11 de maig (a priori quan comença la Fase 1, tot i que a Barcelona és una situació dubtosa) puguin entrar en funcionament els centres d’alt rendiment i altres instal·lacions esportives per als atletes.