Illa: “Activitats físiques de 6h a 10h i de 20h a 23h”

Illa: “Activitats físiques de 6h a 10h i de 20h a 23h”

El Govern espanyol acaba d’explicar aquestes mesures en directe. A més, la FCA avui ha publicat un calendari de les competicions locals

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha explicat en roda de premsa les mesures que s’han de prendre a partir del proper dissabte 2 de maig de cara a la gent que vulgui practicar l’activitat física.

“Les activitats esportives es podran realitzar de 6h a 10h del matí i de 20h a 23h de la nit, sempre dins del municipi de residència. Aquestes activitats s’hauran de fer sense companyia i es podrà practicar qualsevol modalitat esportiva individual. Apuntar també que només es podrà sortir una vegada al dia” ha explicat Illa.

A més a més ha detallat altres punts importants: “els municipis de menys de 5000 habitants no hauran de seguir les franges horàries i podran sortir a la hora que vulguin a practicar esport. Les franges de 10h a 11h i de 19h a 20h queden reservades per a les persones dependents i de 12h a 19h pels nens de 0 a 14h anys” ha comentat.

Cal apuntar que durant la franja esportiva també es podrà passejar, però en aquest cas la distància serà d’un kilòmetre des del municipi de residència.


D’altra banda, avui mateix la Federació Catalana d’atletisme ha emès un comunicat explicant el nou calendari previst de cara al desconfinament, amb l’objectiu d’acabar la temporada i de fer totes les competicions de pista que han quedat ajornades degut a la pandèmia.

Segons han explicat, a través de les reunions mantingudes amb el Comitè Tècnic, la Comissió de Clubs i el Comitè Executiu han arribat a una decisió final, a un esbós d’un calendari que també han publicat. Expliquen que aquestes dates queden pendents d’arribar a la normalitat social i col·lectiva post-Covid19 i seguint les instruccions de les autoritats sanitàries.

A priori, les competicions començarien el 19 de setembre i durarien sis setmanes, quedant tot molt comprimit en un mes i mig boig. No obstant han advertit de la possibilitat d’organitzar controls previs de cara a que els atletes obtinguin marques per poder competir de manera oficial. Aquest és el calendari oficial que ha presentat la FCA avui:

Calendari emès per la FCA. Font Federació Catalana

De moment, diversos atletes i persones relacionades amb l’atletisme català han advertit a les xarxes socials que aquest calendari deixa massa poc espai entre competicions i que abans de confirmar tot plegat s’ha de saber com evoluciona la pandèmia i les fases de desconfinament. Els clubs tenen pensat, si tot segueix igual, preparar aquests compromisos durant el juliol i l’agost, també pendents del que pugui dir la RFEA sobre les competicions estatals.