Homenatge i record a Llorenç Cassi

Homenatge i record a Llorenç Cassi

Les xarxes socials i els mitjans de comunicació han recordat la figura de l’entrenador i atleta de llançaments, mort ahir als 79 anys a causa del Covid-19

Durant el vespre d’ahir ens arribava la trista notícia de la mort de Llorenç Cassi, atleta i entrenador català, un dels més coneguts a nivell nacional i estatal. Encara competint en categoria màster amb la samarreta del Pratenc AA, Cassi era conegut per haver estat el tècnic de molts i moltes campions i campiones d’atletisme dins dels llançaments.

El president de la RFEA, Raúl Chapado, informava de la notícia amb una piulada de condol.

Acte seguit, les xarxes és va fer ressò de la notícia. La Federació catalana d’atletisme publicava una nota de condol i ho feia públic també a través de les xarxes socials.

Atletes i ex atletes a nivell estatal també acomiadaven a Cassi. Javier Cienfuegos publicava un missatge de condol amb les paraules “Gracias por estar siempre para ofrecer tu ayuda” i d’altres com Ramón Cid es referia a la notícia com un “pal enorme”.

Els mitjans de comunicació també s’hi van referir. Les primeres serien les agències, com Europa Press, qui també feia èmfasi en la seva carrera d’atleta i entrenador


Altres mitjans, com Esport3, diari AS, L’Esportiu, diari Sport, 20 minutos o El Mon van ser alguns dels qui es van referir ahir nit o també aquest matí, amb notícies que expliquen la seva vida com a atleta i com a entrenador. L’Esportiu aportava dades sobre els atletes que entrenava o havia entrenat fins al moment. Aquesta llista la formaven Moisès Campeny, Anton Maria Godall, Sònia Godall, Susana Regüela, Àlex Marfull, Victor Solé, José Luis Valencia, Carles Geronés, Carme Solé, Olga Riera, Laura Rey, Laura Redondo i Berta Castells en moments puntuals, entre molts d’altres.

Els missatges més sentits vindrien de la gent més propera a nivell atlètic. El CAR de Sant Cugat, residència dels atletes que ell entrenava, també ha deixat el seu missatge de condol:

Potser el rècord més sentit ha arribat de part d’una de les seves atletes més conegudes. Laura Redondo, una de les millors llançadores de martell de l’última dècada, li ha dedicat un missatge ple de records en el seu perfil d’Instagram:

Llorenç Cassi, a banda del seu gran llegat com a entrenador, ens va deixar diversos títols com a atleta quan era més jove. En la dècada dels 60 i els 70, el barceloní va aconseguir cinc títols catalans de llançament de martell, tres de disc i va aconseguir competir amb la selecció espanyola. La seva marca de martell arribaria fins als 60.22m.

Finalment, també cal recordar el missatge del seu últim club com a atleta, el Pratenc AA, on encara hi competia aconseguint títols:

distancia ı mans ı mascareta | ventilació