Guerrero i Bragado, millors atletes 2019

Guerrero i Bragado, millors atletes 2019

L’atleta banyolina i el veterà marxador rebran el premi a millors atletes catalans del 2019 per part de la Federació Catalana, com ha expressat l’òrgan en un comunicat. A més, també ha publicat la resta de premis

Esther Guerrero i Jesús Ángel Garcia Bragado han guanyat el premi a millors atletes del 2019 segons ha explicat avui mateix en un comunicat la FCA. Aquesta temporada no es podrà celebrar la gala degut a la pandèmia del coronavirus, però a priori avui era la data senyalada per aquest acte.

Esther Guerrero entrenant a Olot

La Federació Catalana vol celebrar la gala en una altra data (encara per determinar), on es lliuraran els premis als Millors Atletes Catalans de la Temporada 2019, els Trofeus als Clubs Campions de Catalunya a l’aire lliure 2019 i a la Pista Coberta 2020. També un públic reconeixement als entrenadors personals dels millors atletes 2019 i als atletes que han batut un rècord de Catalunya Absolut i les Insígnies als jutges per diversos mèrits. També es farà el lliurament dels trofeus als clubs Campions de Catalunya a l’aire lliure i en pista coberta de les diverses categories.

La FCA ha volgut reconèixer l’excel·lent temporada de Guerrero i Garcia Bragado, tots dos participants en el Mundial de Doha. A més, Guerrero es va proclamar campiona d’Europa de relleu mixt de cros. El marxador ex de L’Hospitalet Atletisme acredita una extensa carrera, una de les més llargues sens dubte de la història del nostre esport.

A banda d’Esther Guerrero i Garcia Bragado, altres atletes catalans també rebran premis importants. Abdessamad Oukhelfen i Pol Retamal han aconseguit el premi ex-aequo al millor atleta sub23 (tot dos amb medalles importants durant el 2019, com el bronze a l’europeu promesa d’Oukhelfen o l’or a l’absolut estatal de Retamal). Anna Obradors, de L’Hospitalet Atletisme, ha guanyat el premi a la millor atleta sub23 (sisena a l’Europeu en el relleu).


Dos dels millors atletes catalans del moment, Bernat Erta i Maria Vicente, guanyen el premi a millors atletes sub20. El primer va obtenir medalla en l’Europeu absolut en el relleu i Vicente va obtenir el rècord absolut estatal d’heptatló.

Maria Vicente a la Pista Coberta de Sabadell. Foto de Carrer Lliure

En categoria sub18 els premis son pel marxador Paul McGrath (Cornellà Atlètic) i Joaquim Rodríguez (L’Hospitalet Atletisme) també ex-aequo. En categoria femenina el premi ha estat per la saltadora de perxa Clara Fernàndez. En categoria sub16, Arnau Gómez i Marina Pérez (amb rècords d’Espanya en la categoria en 300metres) han estat els guanyadors. Finalment, Hailu Estrampes i Ona Bonet s’han endut els premis sub14.

Paul McGrath, guanyador sub20. Foto de Carrer Lliure

En categoria màster, Joaquín Joyas i Maria Rosa Escribano han estat els guardonats.

Aquí us deixem amb la llista completa