Galimany-Guerrero: What else?

Galimany-Guerrero: What else?

Dos rècords més per les dues atletes més en forma del panorama català. Ara mateix, les nostres dues cartes més internacionals, en el seu millor moment de forma

Ahir a Bèlgica vam viure un nou èxit pel binomi Marta GalimanyEsther Guerrero, les dues atletes catalanes que millor han reaccionat a la tornada a la competició després del confinament (amb permís de Laura Redondo), i ara mateix les nostres dues atletes més internacionals.

No sempre ha sigut habitual veure atletes de casa nostra competir d’una manera tan espectacular en una Diamond League. Amb Galimany i Guerrero ens hem de començar a acostumar. L’atleta de Banyoles ja va competir a la competició internacional del diamant a Suècia ara fa dues setmanes, amb PB en el 1500mll (4:03.13). Ahir va continuar amb aquesta bona dinàmica.

A Brussel·les vam veure com aconseguia el rècord de Catalunya en 1000mll amb marca final de 2:35.64, plantant cara a pesos pesants del mig-fons mundial. Faith Kypiegon va ser la guanyadora de la cursa, però Guerrero va ser l’atleta que va entrar primera en el grup conjuntat que seguia a l’africana, deixant enrere a Butterworth, Vanderelst o Vandi.

Abans d’ella, el protagonisme va ser per a Marta Galimany. En una cursa especial, on Sifan Hassan batia el rècord del món (18.930m), l’atleta de Valls aconseguia la millor marca catalana i espanyola de la història, recorrent una distància total de 17.546m. En cap moment va perdre la cara a la cursa, una prova especial que s’ha fet famosa després del confinament. Recordem que Galimany ja havia batut la millor marca durant l’estiu a Valls.


Ambdues atletes tenen encara plats forts properament. No obstant, hem de posar en context el gran moment actual. És cert que els rècords i les millors marques estan arribant en proves que no es veuen en grans competicions (1000, 2000, 1 hora) però la superioritat que demostren i l’estat de forma (tenint en compte el 2020 que estem vivint) demostren la gana que tenen de poder aconseguir fites més importants a nivell internacional.

Guerrrero, just abans de començar la cursa, va confessar a RTVE que esperava poder fer una altra marca personal. Això demostra l’estat de seguretat en ella mateixa actual.

D’altra banda, recordem que Galimany venia de batre el rècord de Catalunya en 5km el passat cap de setmana, just després de saber que la pista d’atletisme de Valls portaria el seu nom. Segons el seu entorn, l’atleta està en un estat anímic molt alt. Veurem quin son els propers reptes de Galimany que, recordem, aquest curs tenia mínima Olímpica per anar a Tòquio.

What Else?