Escalfant el canell

Escalfant el canell

Els llançadors van celebrar el segon critèrium del curs amb atletes destacats fent el seu debut.

Quan la temporada la centrem a la Pista Coberta per evitar-nos el fred i el malestar, a Serrahima un grup de “malalts” de l’atletisme desafien les baixes temperatures matinals i s’enfronten als llançaments de tota classe, preparant el que vindrà durant tota la temporada.

Després de la primera jornada del Critèrium amb poques proves i pocs atletes destacats, el passat diumenge vam viure el debut de dos llançadors punters en el panorama català, de dos atletes de generacions molt diferents.

D’una banda, Laura Redondo, del FC Barcelona, atleta mundialista i que continua mantenint un alt nivell malgrat els contratemps. La llançadora de martell va començar l’any amb la seva prova favorita, amb una primera millor marca de 62.65. Amb seguretat però evitant el desgast, va poder executar els sis llançaments, amb tres superant la barrera dels 62 metres.

Laura Redondo va estar acompanyada a la prova per diverses atletes de categoria junior, on va destacar Irene Vega, del Cornellà Atlètic, amb 43.49. La sots-campiona de Catalunya sub20 va començar en alt nivell la seva temporada en aire lliure.

En els concursos de noies, Aina Ramos va guanyar la javelina amb 39.70m i en les proves sub16-18 les guanyadores van ser Irene Escolano en el martell (45.19) i Olivia Salmerón a la Javelina 33.34.


Pel que fa als nois vam viure l’altre debut esperat. En el martell absolut feia el seu debut en la categoria Promesa David Martín, campió de Catalunya (69.60), d’Espanya (69.17) i 8è d’Europa sub20 (72.50). Només va executar tres llançaments, però en l’últim va aconseguir una marca de 60.70, un bon registre per començar (de fet, la seva marca en l’últim campionat absolut amb el mateix pes). Martín continua una temporada més al FC Barcelona.

En el martell amb menys pes vam poder veure les bones marques dels germans del FC Barcelona Díaz Girón. El cadet, Javier, guanyava amb marca de 42.06, mentre que el junior, Juan, ho feia amb 59.78. Daniel Ruíz, del Palafrugell, guanyava el concurs sub18 amb un millor llançament de 58.48.

Pel que fa a la Javelina vam poder veure la victòria del 6è classificat absolut la temporada passada, Juan Carlos de la Torre (Hospitalet Atletisme), amb 59.81 (tres metres més que en el campionat absolut de l’estiu). Aaron Ramírez (Montornès) amb 38.21 i Alex González (CA Igualada) amb 47.83, els guanyadors sub16 i sub18 respectivament.

Llançadores de Javelina a la tanda d’escalfament de la 2a jornada del criterium d’hivern 2020. (Foto: Carrer Lliure)

D’altra banda, a Reus es va celebrar el segon control de Gener, organitzat pel Club Natació Reus Ploms. Allà vam veure com l’Erika Sellart (CA Terres de Ponent) establia un nou rècord de Catalunya Sub14 de llançament de javelina amb una marca de 37,20 metres, millorant en 32 cm el seu propi rècord que va establir la temporada passada.

El proper diumenge es disputa la tercera jornada del Critèrium de Llançaments. A més, el dissabte viurem a Sabadell un control de llançaments màster. Tot plegat de cara a la preparació òptima dels llançadors catalans.