Els llançadors prenen contacte a Gavà

Els llançadors prenen contacte a Gavà

En un any estrany, la nova normalitat provoca que veiem campionats atípics i diferents als que havíem vist fins al moment. Els clubs i la FCA intenten donar normalitat a les proves, però la cosa no és gens fàcil. Amb campionats suspesos i d’altres ajornats, és difícil mantenir la motivació. De cara a competir, trobem poques opcions, i més si parlem de llançaments. Aquests concursos solen ser lents, laboriosos i necessites molt de material. Per aquest motiu és complicat programar aquestes proves dins de controls més grans, perquè s’haurien de posar en hores molt dolentes, fet que no afavoreix la renovació generacional.

No obstant, cada estiu a Gavà (i ja en son sis), s’intenta organitzar un campionat monogràfic on els llançadors son els únics protagonistes. Sense pressa, al seu estil, amb molta pau. Aquest passat cap de setmana, el Club Atletisme Gavà va poder tirar endavant la seva prova amb la màxima solvència. Aquest any, el Critèrium de Llançaments estava dedicat a l’atleta màster Emiliano Moro, que ens va deixar a l’inici del confinament. Malgrat que els premis i els concursos estaven orientats als absoluts, es va decidir flexibilitzar les proves i fer que els Sub16 també hi participessin.

L’aspecte que presentava la Bòbila era magnífic.

Bona part dels millors llançadors catalans es van donar cita a la pista del Baix Llobregat, on també vam poder observar algunes llançadores nacionals. Aquest Critèrium va coincidir amb el control de la RFEA al CAR de León, el que va provocar que no vinguessin més atletes nacionals (que en altres circumstàncies potser s’hi haguessin apropat). Aquest any s’havia programat una doble jornada: un dissabte molt complet amb totes les proves i els premis, i un diumenge de cara als llançadors absoluts que volguessin repetir.

La jornada matinal del dissabte va comptar amb un dels plats forts, la presència de l’atleta local i mundialista Laura Redondo, que encara una temporada amb la vista posada a la seva marca personal. Amb un llançament de 65.78 metres, Redondo aconseguia la victòria, en la que era la seva primera prova post confinament. La segona i la tercera plaça es van repartir entre atletes del Playas de Castellón. Osarumen Odeh (61.07) i Aitana Safont (53.13) van completar un bon concurs final.

A més a més vam poder veure l’evolució del Pes Masculí, amb diversos atletes catalans destacats. Jose Javier Ortega guanyava l’or amb un llançament de 16.20, seguit d’Eloi Rovira amb 15.28. El gallec Francisco Javier Guzmán aconseguia el bronze amb 13.87.

Cal destacar també el Pes Femení amb la victòria final de Paula Heras (7.80) i també el Martell masculí, amb el debut aquesta temporada de l’atleta David Martín, internacional sub20, amb marca de 56.59


Durant la tarda vam veure les evolucions dels llançadors i llançadores de Javelina i Disc. En categoria femenina, victòria d’Aina Ramos en la javelina amb marca de 38.00, essent també el debut de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme. En Disc, Marina Muzas (UGE Badalona) guanyava amb marca de 38.31. La juvenil de l’Agrupació Doa Chriaa obtenia la plata (29.56).

A nivell masculí cal destacar la victòria d’Aaron Solà en el disc, amb marca de 50.98. Solà, de l’Agrupació i un dels llançadors més importants del nostre territori, havia debutat a Andorra amb el Pes, i a Gavà va voler centrar-se en la seva prova mes destacada. Francisco Javier Guzmán, que ja havia guanyat el bronze en Pes, va obtenir la plata en aquesta disciplina (45.83).

Clàudia Safont en un dels moments del martell. Foto Carrer Lliure

En Javelina, l’atleta del Gandia Hodei Oyanguren va obtenir la victòria amb marca final de 55.80. El primer català s’emportaria la plata, seria el llançador de l’Agrupació Jhon Louis Garcia, amb 54.38.

En categoria màster cal destacar l’actuació de Beata Betlej (CA Palafrugell-GiCB), que va millorar el rècord d’Espanya W50 de llançament de martell (3kg) amb un registre de 41.43 metres. També va participar Maria Rosa Escribano (Playas de Castellón), amb el rècord de Catalunya W60 de llançament Javelina (500gr) amb 24.94. Finalment, l’atleta Jose Maria Sanza (M85) no va poder obtenir el rècord del mon de la categoria que havia vingut a buscar.

Montserrat Paños Martinez (JA Sabadell) i Beata Betlej Spytkowska (CA Palafrugell-GiCB). Betlej va millorar el rècord d’Espanya W50 de llançament de martell (3kg) amb un registre de 41.43 metres

De nou, les mesures de seguretat i les pertinents mesures d’higiene van fer acte de presència en una competició a Catalunya. S’han disputat més d’una desena, però de moment, a banda d’incidents on els atletes poc han pogut fer, s’està respectant el protocol. Veurem si aquesta és la tònica durant els grans campionats de setembre i si serveix com a exemple per poder continuar endavant amb el calendari marcat.

Podeu consultar els resultats en aquest enllaç.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació