Control de Sabadell amb tocs surrealistes

Control de Sabadell amb tocs surrealistes

A nivell atlètic, Javi Delgado o Abdessamad Oukhelfen van obtenir bon rèdit de les seves participacions. A nivell global cal destacar diversos petits incidents que van incomodar a més d’un.

Deia ahir mateix Salvador Porras (pare i entrenador dels atletes Aleix i Gerard M. Porras) que la pista d’atletisme de Lleida (Les Basses) tancava per vacances 20 dies després d’obrir les seves portes de nou. Finalment, tot va acabar bé i l’Aleix podrà entrenar, però en una de les discussions a través de les xarxes socials, l’entrenador ironitzava amb la possibilitat remota de contagis dins del mon del nostre esport (si tot es fa com toca).

Ahir a Sabadell no deurien coincidir més de 100 persones a la vegada dins de l’estadi municipal del complex de Sant Oleguer. I donem aquesta xifra perquè vam decidir fer la suma en cadascuna de les proves inicials previstes. Entre entrenadors, atletes, jutges, premsa i voluntaris, en quasi cap moment es va superar aquesta xifra. En general (grosso modo) amb les mesures de distància pertinents.

Amb tot, la policia local de Sabadell va fer acte de presència dues vegades. En els controls d’accés a la instal·lació es va anunciar que hi havia “massa gent” dins i no es deixava entrar als atletes que arribaven més endavant. Entre els qui competien hi va haver tensions, doncs alguns van arribar tard a la seva prova i d’altres es van encarar amb algun dels treballadors municipals. Es parla de “nervis” entre els qui tenien el control a la pista, malgrat que l’organització (el JAS) va intentar fer de mediador en tot moment.

A més, a última hora, un membre municipal de la instal·lació va demanar al JAS acabar la competició a les 22h, malgrat que hi havia altres proves programades posteriorment, cosa que va sorprendre als organitzadors.

Cal destacar un altre incident. Durant la prova de javelina masculina, un dels membres municipals de la instal·lació es va encarar amb dos dels atletes participants, amenaçant amb trucar a la policia si això anava a més. Un dels participants va fer-li una pregunta sense cap mala intenció i després de reaccionar exageradament va començar a cridar. Davant d’aquesta reacció, els atletes va decidir obviar-lo, però els improperis del treballador anaven a més. Pel que sembla, l’encarregat municipal va denunciar que un dels atletes va voler “atacar-lo amb un objecte punxant” (la javelina). Precisament, ambdós atletes van prendre declaració un cop acabada la prova. Els cossos de seguretat els van avisar que, efectivament, la javelina és un objecte amb el qual es pot amenaçar a una persona. No obstant, els dos companys asseguren que ells en cap moment van dir res fora de lloc i es van dirigir a l’encarregat amb educació.

Casos surrealistes a banda, la competició d’ahir va tenir punts importants a nivell atlètic. Per començar es va córrer un 300t (una prova poc habitual) molt emocionant, amb un Javi Delgado molts inspirat i quedant-se a una centèsima de la millor marca catalana (36.41 la seva, 36.40 la que va aconseguir Robert Díez anys enrere).

En segona posició acabaria l’atleta canari Jesús David Delgado (36.53) amb Álex Valverde 3r (38.55).

D’altra banda, a última hora es va viure un 3000m molt entretingut, amb una bona marca d’Abdessamad Oukhelfen (7:57.07), seguit d’Ibrahim Chakir (8:06.83), Lahcen Ait Alibou (8:08.16) i Abdennasser Oukhelfen (8:14.12). Tots quatre atletes entrenats per Maria Carbó.


També va córrer Bernat Erta. L’atleta lleidatà venia de la negativa de poder competir a Madrid i es va presentar a Sabadell amb l’objectiu de seguir sumant. Va acabar la prova amb un 47.28 gens menyspreable, tot i que tant l’atleta com el seu entorn busquen una millora substancial durant les properes competicions.

En el 300mll femenins vam veure l’excel·lent marca de Patricia Urquia, atleta de l’Scorpio, amb un temps de 40.42. Martina Martínez, jove atleta del CEAM, va acabar en segona posició (43.85).

Altres proves destacades van ser la Javelina i la llargada masculina, amb duels del Cornellà Atlètic. En la primera, victòria de Jesús Castillo amb 49.09, en canvi, en la llargada va ser l’Àlex Valverde qui aconseguia la millor marca amb 6.87.

En la llargada femenina, Elena Llobera es va imposar amb una marca final de 5.56, seguida de l’atleta del Cornellà Atlètic Diwa Vila, amb marca de 5.55. La local Sheila Dobón seria tercera amb 5.20.

Curses entretingudes en 1500. En el masculí, El Mehdi Aboujanah aconseguia la millor marca amb 3:55.62, seguit d’Elías Rachidi amb 3:58.79. A nivell femení, Maite Ramos, amb 4:43.66, obtenia la victòria final.

Finalment, destacar el 500mll corregut per l’atleta del New Balance Eric Guzmán, amb marca final d’1:06.28 i el 3000m femení de Paula Blasi, atleta juvenil de l’Universitari, guanyant la cursa amb 10:22.30.

Podeu consultar els resultats del control en aquest enllaç

Ens hem de quedar amb una jornada positiva a nivell atlètic, però val a dir que en un moment delicat de la societat, l’atletisme està fent les coses com cal, amb comptades excepcions, però sempre complint les mesures pertinents. Resulta estrany pensar en una “persecució”, però queda clar que quan ets el “petit” de la família, crear tensió o marcar territori és molt més fàcil, a la vegada que denota un comportament cretí.