Cercant rècords al Míting de Barcelona

Cercant rècords al Míting de Barcelona
L’estadi Joan Serrahima acull una competició de gran nivell com a cloenda per l’elit, en una atípica temporada estival marcada per la COVID-19

10 campions i campiones d’Espanya i tot un seguit d’estrelles internacionals i nacionals del nivell d’Alexandra Tavernier (martell), Mariana Machado i Marta Pérez (milla), Elzan Bibic i Ouassim Oumaiz (3.000 m.ll.) o Yohannes Chiapinelli (2.000 m. obst.). Aquest és l’atractiu cartell que presenta la nova edició del Míting de Barcelona.

La jornada, plena de proves atípiques i sense la presència de públic, tal com ha estat la tònica en aquesta temporada estival, començarà a les 19:00 h amb les curses de 300 metres tanques, i s’allargarà fins les 21 h, essent els 3.000 m.ll. la prova estrella que tancarà el programa.

Només començar ja tindrem possibilitats de veure desafiar rècords catalans i estatals. El Javier Delgado (FC Barcelona) atacarà els 36.40 que el Robert Díez va establir l’any 2014 com a plusmarca autonòmica. Els 35.59, millor registre estatal a mans del Mark Ujakpor, semblen més complicats d’aconseguir. Després, la Sara Gallego (l’Hospitalet At.), havent baixat dissabte dels 57 segons als 400 metres tanques, mirarà de batre els 41.97 amb els quals la Salma Celeste Paralluelo (Playas de Castellón) ha aconseguit el rècord estatal aquest estiu. Mentre, haurà de defensar-se dels atacs de la Paulette Natacha Fernández (Ria Ferrol), que ha baixat dels 58 segons aquest any a la volta a la pista amb tanques.

Els 150 metres també seran proves destacades en ambdós sexes. L’Estela Garcia (Nike) serà la favorita indiscutible entre les noies, mentre que en categoria masculina correrà el campió estatal dels 200 metres, Daniel Rodríguez (Playas de Castellón), que disputarà un bonic duel amb el gambià Tijani Keita. Ambdós han baixat dels 21 segons aquest estiu als 200 metres.

Al llarg d’aquesta primera hora de míting, es disputaran també els concursos de salt d’alçada, perxa i triple, així com la prova de pes. Les dues primeres s’enduran el màxim protagonisme gràcies a la presència del Xesc Tresens (FC Barcelona), de l’Andrea San José (FC Barcelona) i de l’Isidro Leyva (Cueva de Nerja), campions d’Espanya d’alçada i perxa respectivament. Estaran ben secundats per l’Eduard Fàbregas (Atl. Intec Zoiti), la Mònica Clemente (Avinent Manresa) i l’Igor Bychkov (Playas de Castellón). Al Pes caldrà estar atents al Sub20 Miguel Gómez (Playas de Castellón), que diumenge va colocar-se 2n millor espanyol de la història amb l’artefacte de 6 kg, mentre que el triple salt hauria de decantar-se cap a les estrangeres Veronica Zanon (Itàlia) i Paola Borovic (Croàcia), amb la presència espanyola de la Marina Lobato (FC Barcelona).


Després de la velocitat pura, el protagonisme recaurà en el 500 metres llisos. Allà els vuitcentistes es posaran a prova. El Javi Delgado, que haurà tingut una mica més d’una hora per recuperar-se de l’esforç fet als 300 tanques, buscarà donar un cop de mà als seus companys de club: el canari Eduardo Romero, i el campió d’Espanya de 800 sota sostre, Pablo Sánchez Valladares. Com a referència, el rècord espanyol de la distància recau en el Samuel García amb 1:01.40. Ambdós perillen.

Javier Delgado a la semifinal del 400mt de Getafe 2020. Foto CarrerLliure

Simultàniament a les proves del mig quilòmetre, es disputarà la prova del martell femení, amb la plusmarquista francesa Alexandra Tavernier, que recentment va pujar el seu rècord per sobre del 75 metres. A l’estrella gal·la l’acompanyarà la Laura Redondo (FC Barcelona), que ha retornat al seu millor nivell en aquest 2020 i no voldrà deixar escapar massa lluny la seva rival. Atenció també a la presència de l’Osarumen Odeh (Playas de Castellón), que arriba en gran forma i va aconseguir dissabte un llançament per sobre dels 64 metres.

Per últim arribaran les proves de fons, que són les que tenen, a priori, un nivell més elevat. Primer es disputaran els atípics 2.000 metres obstacles. Entre els homes, els dos protagonistes dels millors sprints de la temporada, el Fernando Carro (Nike) i el Dani Arce (New Balance), s’enfrontaran al jove valor italià Yohanes Chiapinelli i buscaran el rècord d’Espanya establert en 5:18.65. No serà tasca fàcil, i estaran ben secundats per l’Andreu Blanes (Cárnicas Serrano) i l’Ibrahim Chakir (At. Numantino). Entre les noies, ens haurem de fixar en la Clara Viñarás (Playas de Castellón), la Carolina Robles (FC Barcelona) i la Lidia Campo (Playas de Castellón). La representació catalana arribarà per part de la Marina Guerrero (Avinent Manresa).

A la milla femenina trobarem a faltar l’Esther Guerrero, tot i que comptarem amb una gran cursa. La campiona estatal dels 5.000 metres, la Marta Pérez (Adidas) serà la cap de les migfondistes espanyoles, ben secundada per la Lucía Rodríguez (Nike) i la Celia Antón (Adidas). La cursa serà ben emocionant gràcies a la participació de les estrelles portugueses Mariana Machado i Marta Pen. La primera està acreditada amb 4:10 als 1.500 metres i va quallar una gran temporada de cros, mentre que la segona té el rècord portuguès de la milla amb 4:22.45.

La prova dels 3.000 metres masculins tancarà el míting i serà la de més nivell. L’Abdessamad Oukhelfen (Playas de Castellón) serà per mèrits propis el cap de cartell. El català està quallant la millor temporada de la seva vida amb un registre descomunal de 13:17 als 5.000 i el títol de campió d’Espanya de la distància enfront de rivals de molta entitat. Estarà bé mantenir com a referència el complicadíssim rècord català de l’Adel Mechaal de 7:35.28. L’Abdes estarà acompanyat per l’altra gran referència del fons estatal que és l’Ouassim Oumaiz (Cueva de Nerja), així com per l’internacional serbi Ezran Bibic. Mohamed Katir (Playas de Castellón), Jesús Ramos (AA Moratalaz) o Anasse Mahboub (Playas de Castellón), tots ells presents al passat campionat estatal absolut, donaran un gran nivell a la prova.

Horari del Míting de Barcelona 2020
Cartell del Míting de Barcelona 2020