Carta oberta a Marta Galimany

Carta oberta a Marta Galimany

Quan resten poques hores per la disputa de la “40a Maratón Valencia Trinidad Alfonso 2020 Elite Edition” amb la participació de l’atleta Marta Galimany i havent la possibilitat que l’atleta de Valls pugui batre el Rècord de Catalunya i, també el d’Espanya, Carrer Lliure s’ha posat en contacte amb Maria Luisa Muñoz per conversar amb ella.

Maria Luisa Muñoz és una de les millors fondistes catalanes de tots els temps. És l’actual Recordwoman Catalana de Marató amb una marca de 2:28:59 aconseguida a la Marató de Sevilla de 1996, prova a la que va obtenir la victòria. Amb marques superiors, el Rècord de Catalunya està a les seves mans des de febrer de 1993. També va ostentar el rècord de Catalunya de Mitja Marató en el període entre 1993 i 2001.

Maria Luisa Muñoz guanyant la Marató de València 2000 (2:32:34)

Maria Luisa Muñoz és una veu molt acreditada per parlar sobre la marató i també sobre el Rècord d’Espanya, doncs el 31 d’octubre de 1993 durant la disputa de la V Copa del Món de Marató a Sant Sebastià amb 2:31:01 establia una nova plusmarca espanyola, millorant en més de 4 minuts el rècord anterior de Ana Isabel Alonso (2:35:34). Aconseguia un extraordinari 5è lloc i la medalla de plata per seleccions, només superada per les 4 atletes xineses de la famosa generació del tècnic Ma Junren i la sopa de tortuga.

Davant la imminent competició, Maria Luisa Muñoz ens ha fet arribar el següent missatge d’ànims per Marta Galimany:

 “¡ HOLA MARTA ¡

SOY MARIA LUISA MUÑOZ

QUIERO DESEARTE TODA LA SUERTE Y MI APOYO PARA LA MARATHON DE VALENCIA  DONDE PUEDES HACER HISTORIA DE BATIR LOS RECORDS DE CATALUNYA Y DE ESPAÑA, QUE HACE 25  AÑOS OSTENTAMOS ANA ISABEL Y YO.

CREO QUE HA LLEGADO EL MOMENTO Y LA ATLETA ADECUADA PARA BATIRLOS, Y EN MI OPINION ERES TU.

ANIMO Y MUCHA FUERZA MENTAL.

UN SALUDO
 
MARIA LUISA MUÑOZ 


L’atletisme és un gran esport, i veiem gestos com els de Maria Luisa Muñoz que lluny de l’egoisme que es poden veure en altres àmbits de la societat, desitja el millor per una atleta que pot superar el seu registre. Com diem, els títols són per sempre, però els rècords evolucionen.

Tant de bo el Rècord d’Espanya torni cap a terres catalanes, a l’any 1978 ja havia estat català de la mà de Matilde Goméz (JA Sabadell) una de les precursores de la marató a Catalunya. Amb unes marques de 3:55:03 (Palafruguell, 78) i 3:37:46 (Madrid, ‘78).

Maria Luisa Muñoz al Campionat del Món de Mitja Marató Bristol 2001

Es dona la circumstància que Maria Luisa Muñoz és de les poques atletes espanyoles que ha ostentat de manera simultània els Rècords d’Espanya de Mitja i Marató. L’any 1993 i concretament el mes d’octubre va ser màgic per ella, doncs el 3 d’octubre al Campionat del Món de Mitja Marató a Brussel·les aconseguia un excel·lent 11è lloc i amb un registre de 1:12:04 establia un nou Rècord d’Espanya, millorant la seva pròpia marca de 1:12:19.

Maria Luisa Muñoz va ser atleta Olímpica als JJOO de Sidney 2000 i Marta Galimany ja té la plaça pels JJOO de Tòkio 2021.

Marta Galimany entrenant a les pistes de Valls Foto: Jordi Toda

Diumenge tots seguirem amb emoció l’evolució de Marta Galimany a la Marató de València. Des de Carrer Lliure agraïm la col·laboració de Maria Luisa Muñoz per fer possible aquest article.