Calella tindrà tartà nou però sense zona de llançaments

Calella tindrà tartà nou però sense zona de llançaments

L’ajuntament començarà les obres de la nova superfície a l’agost, tot eliminant la zona de llançaments degut a la construcció d’un camp de gespa artificial

En el marc de les constants lluites entre el futbol i l’atletisme que veiem al nostre país (amb les superfícies i els terrenys de joc com a protagonistes), n’hem de sumar una nova a Calella. El Club Atletisme Calella veurà com a partir del mes d’agost, l’Ajuntament (mitjançant l’empresa Mondo) canviarà per complet el tartà de la pista, però també eliminarà la zona de llançaments degut a la construcció d’un camp de gespa artificial perquè el Club de Futbol Calella pugui jugar els seus partits.

La inversió total serà d’un 1.300.000 euros i dins d’aquest pressupost s’inclou la nova superfície d’atletisme, el camp de gespa artificial, la millora de les connexions d’ambdós, de les zones annexes i la remodelació dels vestidors.

També inclourà una nova instal·lació amb canons emergents fora del terreny de joc i la realització d’un dipòsit per al sistema de reg amb una nova caseta i bomba d’impulsió més aïllada alliberant l’actual espai on es troba. Pel que fa a l’atletisme, la millora inclou també les ampliacions de la zona de llançament de pes i la del salt de perxa amb dos espais de salt i la reubicació de l’espai de salt d’alçada, a més de l’adaptació de la ria de la carrera d’obstacles a la nova normativa.

Atletes de l’escola del Club Atletisme Calella. Foto CAC

Tot plegat, però, té un problema: el CAC es queda sense zona de llançaments. Els atletes del club de “La Muntanyeta” ja no podran practicar el disc, la javelina o el martell al seu municipi. La instal·lació de l’estadi de gespa artificial i l’acomodament de tot el sistema deixen inutilitzada la zona de pràctica de llançaments d’atletisme, que serà totalment eliminada.


“Portàvem temps demanant que es millorés la pista i es va aconseguir, fins aquí fantàstic, però tot plegat ha estat en detriment de la nostra pràctica esportiva. El futbol s’havia de canviar de zona i van decidir portar-lo a la Muntanyeta. Ara haurem de compartir l’estadi amb una altra entitat, sense saber encara com serà l’organització i havent perdut els llançaments” ens explica Ilias Regragi, l’actual president del club.

Aquesta decisió es va aprovar en un Ple de l’ajuntament on tots els partits hi estaven d’acord. L’actual Junta del club es va reunir amb el regidor d’esports Marc Buch per mostrar les seves queixes, però des del consistori afirmen no poder fer absolutament res, un cop les obres començaran després de l’aprovació en el Ple. Això comporta un clima d’incertesa al club: “Ja no és només saber què farem amb els llançadors, també volem saber com organitzarem els propers cinc mesos que durin les obres. Venim d’una forta crisi i ara nosaltres tindrem una temporada difícil per intentar salvar, per exemple, l’escola. Demanarem ajuda a les pistes de Mataró o Lloret” ens explica l’Ilias Regragi.

Una foto del Cros Ciutat de Calella a la pista d’atletisme. Foto FCA

Des del club ens afirmen que la poca activitat pel que fa a les competicions els últims anys ha pogut decantar la decisió final de l’ajuntament. L’actual Junta ho atribueix a una errada dels qui manaven anteriorment. “Ara les pistes no s’utilitzen per competir. Nosaltres teníem un projecte de garanties però ens hem trobat amb aquesta situació i l’Ajuntament, davant les queixes del club de futbol, s’ha volgut curar en salut i provar de prendre una decisió salomònica. Però al final els perjudicats sempre som els mateixos” explica el president del CAC.

Un dels objectius de l’actual junta era, precisament, intentar potenciar l’àrea de llançadors per evitar aquesta possible decisió que, finalment, ha acabat sent la definitiva. Pel que ens confirmen des de l’Ajuntament, la regidoria d’esports és conscient el problema, però no poden fer res davant de la situació a banda d’esperar els esdeveniments. Segons el CAC, l’Ajuntament ha atribuït el problema més d’una vegada a la Federació Catalana d’atletisme, degut a la pèrdua de molts afiliats a l’atletisme. “A mi ara mateix m’interessa el meu club, res més. Hem renunciat a lluitar perquè un cop aprovat i les obres preparades ja no s’hi pot fer res, però amb l’inici que hem tingut d’any i ara això patirem molt. Hem d’intentar no perdre el curs vinent” sentencia Ilias Regragi.

El club es va fundar l’any 1964 i durant els inicis de segle i fins als 2010 va organitzar, de la mà de Manel Vicente, diverses competicions a nivell català. Ara però tenen un nou problema: la resistència i la salvació del club passen a ser el primer objectiu de la nova i jove Junta Directiva.