Aquet diumenge mou-te per l’esclerosi múltiple

Aquet diumenge mou-te per l’esclerosi múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple organitza aquesta cursa de cara a recollir fons per a les persones recent diagnosticades i que necessiten informació i suport per afrontar la malaltia. Enguany s’arriba a la 20a edició.

L’atletisme acostuma a tenir una vessant solidària a través de les curses populars. Algunes destinen part de la recaptació i d’altres, com la cursa “Mou-te”, hi destinen el 100% dels diners aconseguits. Aquesta prova, organitzada per la FEM, no només compta amb curses de diferents distàncies a nivell atlètic, també hi trobem proves amb patinet elèctric o bicicleta, de cara a afavorir un nombre més gran d’assistents.

Les diferents proves de “Mou-te” es disputen el proper diumenge dia 2 al circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló i pel que fa a l’atletisme presenta quatre modalitats: 10km, 5km, 1 milla i 200 metres. El mateix dia de la cursa es pot inscriure in situ, amb una donació de 15 euros. Els dies anteriors, l’adquisició del dorsal tenia un import entre 12 i 16 euros.

De cara a poder destinar activitats per a tota la família durant tot el matí hi haurà activitats i tallers per a tots. A més, hi haurà servei de bar, i foodtruck, inflables, bicis, karts i rocòdrom, el que comporta que tota la matinal solidària sigui oberta per a qualsevol públic.

Els ajuntaments de Montmeló i Montornès, la Federació Catalana d’Atletisme, Patinatge i Ciclisme, hi col·laboren. A més, l’organització va a càrrec del Club Atletisme Montornès, un dels més destacats de la zona. Aquesta temporada s’arriba a la 20a edició, xifra rodona per una de les curses solidàries amb més participació de la província de Barcelona.

Com s’explica al web, les sortides i arribades seran al mateix lloc, a la recta principal del Circuit Barcelona-Catalunya, amb els següents horaris:

08.00h Obertura Circuit i entrega de dorsals i samarretes

09.00h Inici Àrea lúdica


09.00h a 10.3h Activitats i curses amb patins i bicicletes

10.50h Sortida CURSA 5km i 10km

12.40h Sortida CURSA MINI 200 MTS

12.50h Sortida CURSA ELÈCTRICA 5km

13.30h Sortida CURSA MILLA FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE 1.609 MTS

Una de les situacions atractives de cara al corredors és el fet de poder córrer en un circuit molt ampli, el mateix que utilitzen els corredors de fórmula 1 o motociclisme. Pot considerar-se una cursa dura per l’asfalt, però el fet de poder competir en un escenari mític de l’esport serveix de punt d’inflexió per als corredors. Els experts que ja han corregut altres anys la cursa solidària expliquen que, si corres la cursa de 10km, l’inici ha de ser suau, les pujades s’han de fer amb un ritme còmode i la baixada amb les forces que resten.

Al ser una cursa solidària, els participants no busquen marques personals i no hi ha premis, cada participant rebrà una bossa d’obsequis amb productes varis cedits pels diferents col·laboradors. Es podrà recollir una vegada finalitzada la seva participació presentant el dorsal.

Teniu més informació al seu web: Mou-te per l’esclerosi múltiple