Andorra comença a córrer

Andorra comença a córrer

El Principat estrena avui el primer dia després de l’inici del confinament on els andorrans poden sortir al carrer a passejar o a fer esport. Tot plegat mesurat a través d’unes franges horaries per edats i activitats

El Govern d’Andorra ha permès a partir d’avui les activitats a l’aire lliure. Tal i com va anunciar el ministre de salut, Joan Martínez Benazet, els andorrans poden sortir a passejar i fer esport, sempre seguint unes mesures obligatòries. La gent podrà sortir en dies alterns per a donar un tomb o fer activitat física.

Així, i sempre seguint el quadre estipulat d’horari i número d’edifici del domicili, es podrà sortir a córrer de 6 a 9h i de 19h a 21h, reservant de 9h a 11h i de 14h a 19h les hores per anar a passejar o comprar. Finalment, cal destacar que d’11 a 14h les persones vulnerables i majors de 70 anys podran sortir al carrer.

Qui visqui en números d’edifici parells podrà sortir els dies parell del mes i qui visqui en números d’edifici senars podrà sortir els dies senars del mes. Per a les cases que no tenen número, se seguirà el criteri alfabètic del nom de la casa, podent sortir els dies parells els residents a les cases amb la inicial de la A a la M i els dies senars de la N a la Z.


Per tant, l’àmplia representació del mon atlètic al Principat podrà executar els diferents exercicis a l’aire lliure, a més de sortir a córrer per les zones habilitades, el bosc o el carrer (encara no a les pistes). Clubs com el CA Valls Andorra o el CE Sant Julià de Lòria es veuran beneficiats d’aquesta excepció al confinament.

“Des del CAVA valorem molt positivament aquesta mesura adoptada pel Govern d’Andorra. Avui ja s’han vist els primers corredors, tots ells seguint les recomanacions del Ministeri de Salut” ens explica Dolça Fajardo, membre de la junta del CA Valls Andorra. “Trobem una molt bona iniciativa que els ens puguin sortir a córrer cada dos dies després d’estar un mes confinats a casa. Esperem que la gent continuï actuant amb responsabilitat per poder seguir gaudint de la mesura i poder guanyar aquesta cursa” explica a Carrer Lliure.

Des del Govern del Principat demanen que la gent surti de forma individual i ressalten que cal fer-ho de forma ordenada, evitant les aglomeracions i minimitzant el risc de transmissió de la infecció. També que no es pot anar amb vehicle i que la distància màxima recorreguda des del domicili no haurà de superar els dos quilòmetres.

A Andorra hi hagut 33 morts per coronavirus i gairebé 700 positius. Malgrat tot, la corba d’infeccions ha començat a baixar i les excepcions al confinament han començat. De moment, els runners i els atletes podran seguir l’entrenament de manteniment de la forma a l’aire lliure.