Andorra celebra el seu absolut amb rècord d’Hortelano

Andorra celebra el seu absolut amb rècord d’Hortelano

La millor marca en 150m de l’atleta del Nike Running va ser la nota més destacada d’un campionat que es va celebrar el dia següent al previst per culpa d’una tempesta poc oportuna.

Tot estava preparat el diumenge per viure un Campionat d’Andorra Absolut amb un alt nivell d’atletes de fora del Principat, principalment catalans i catalanes que s’havien apropat a Andorra la Vella buscant bones sensacions. Així, noms com els de Sara Gallego, Javi Delgado, José Javier Ortega o Anna Obradors estaven inscrits en diferents proves.

Però el dia de la celebració, una forta tempesta va provocar l’ajornament de la segona jornada del Campionat Andorrà, deixant així als espectadors andorrans sense la presència de Bruno Hortelano, que també havia viatjat al país dels Pirineus per disputar el 150mll i buscar el rècord d’Espanya. Les gestions de la RFEA i de l’entorn del corredor van aconseguir que el campionat es disputés el dia següent, però ja sense la presència del gran gruix de corredors.

Bruno Hortelano amb Miguel Gasch al darrere. Foto EFE

Així, ahir es va disputar una part del programa, tenint com a prova destacada el 150mll, on Bruno Hortelano va aconseguir el rècord estatal amb una marca de 15.42s. En la mateixa cursa va córrer Miguel Gasch, del Barça, que va quedar 2on amb 16.61s. El millor andorrà va ser en Guillem Arderiu, del CA Sant Julià, amb 16.71s i també millor marca estatal de tots els temps.

A més a més, cal destacar el rècord nacional andorrà aconseguit per l’atleta del CAVA Xènia Moruelo, qui amb una marca de 12:52.72, aconseguia la fita en 3000 obstacles, acabant segona per darrera de Dayane Huerta.


Xènia Moruelo just després d’aconseguir el rècord nacional. Foto CAVA

En el 200mll, victòria per una altra de les participants destacades, l’atleta del Simply Scorpio Patricia Urquia, guanyadora amb marca de 24.56. La segona posició va ser per Anna Monsó, l’atleta del Muntanyenc de Sant Cugat, amb marca de 25.05. La millor andorrana va ser Carlota Màlaga (27.52)

El millor andorrà en 200mll masculins va ser en Guillem Arderiu, que a més va aconseguir la victòria en l’única sèrie (22.75). Com hem vist, venia d’aconseguir la millor marca andorrana en 150mll.

En el 800mll masculí, victòria andorrana per a Carles Gómez, del CAVA, amb 2:01.15, seguit de Francesc Carmona, amb 2:09.94. Un dels atletes del Principat més destacats, Nahuel Carabaña (Playas de Castellón), va córrer sol el 3000 obstacles, amb marca final de 9:18.92.

En el Pes, presència d’un altre atleta català destacat. Aaron Solà va aconseguir la victòria en el concurs amb marca de 15.71. L’atleta de l’Agrupa va decidir quedar-se per continuar la seva preparació.

Podeu consultar els resultats de la 2a Jornada en aquest enllaç